ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου: Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τις συνακροάσεις του ΚΚΕ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2016, 12:54 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2016, 12:54
Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου: Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τις συνακροάσεις του ΚΚΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα, συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στην υπόθεση των καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις μεταξύ των κομμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα, συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στην υπόθεση των καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις μεταξύ των κομμάτων.

Όπως είπε ο Χρήστος Ζαμπίρας, οι έλεγχοι προχωρούν αλλά η Αρχή δεν έχει καταλήξει ακόμα σε συμπεράσματα ούτε σε κάποιο εντοπισμό για να μπορεί ν’ ανακοινώσει οτιδήποτε. « Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι ο ΟΤΕ έκανε το δικό του έλεγχο ο οποίος όμως δεν διαπίστωσε κάτι το προβληματικό ούτε τεχνική βλάβη. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ.ε. του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης που εξήγησε πως στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό εμφανίστηκαν φαινόμενα συνακροάσεων, με παράλληλες κλήσεις, σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Όπως σημείωσε στο ΚΚΕ ενημέρωσαν σχετικώς άμεσα τα υπόλοιπα κόμματα προκειμένου να κάνουν και αυτά τους δικούς τους ελέγχους, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, υπογράμμισε ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ του είπαν ότι παρουσιάστηκαν αντίστοιχα φαινόμενα.

Πάντως από τη συζήτηση διεφάνη πως αν δεν δοθεί εισαγγελική παραγγελία για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου ν’ ανοίξουν οι γραμμές των τηλεφώνων και να εμφανιστεί ο αριθμός που καλούσε τα τηλεφωνικά κέντρα των κομμάτων, δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα.

Αξίζει να επισημανθεί πως η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για τη διερεύνηση του δημοσιεύματος της εφημερίδας “Documento” περί εμπλοκής συγκεκριμένων πολιτικών οικογενειών στην λίστα Μπόργιανς. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ζήτησε να κληθεί ο υπουργός των Οικονομικών, προκειμένου να ενημερώσει για το αληθές ή μη του δημοσιεύματος της εφημερίδας. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται δήθεν εμπιστευτικά στοιχεία για να τροφοδοτείται δημοσιογραφική αλητεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η πρόεδρος της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προέτρεψε τους «ενδιαφερόμενους» όπως είπε, να απευθυνθούν στον υπουργό με τη διαδικασία της επίκαιρης ερώτησης, υπογραμμίζοντας πως οτιδήποτε άλλο θα ήταν αναντίστοιχο με τη σημασία του θέματος.