current views are: 7

30 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:12

Στις Βρυξέλλες για τα εργασιακά η Αχτσιόγλου

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Δημοσίευση 11:12’

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στους οποίους και θα μεταφέρει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, η επίσκεψη της υπουργού Εργασίας αποσκοπεί στο να αναδείξει ότι ο σεβασμός της συλλογικής αυτονομίας είναι ζήτημα υψηλής πολιτικής σημασίας, που αφορά το σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών και, ιδίως, τον πλέον δημοκρατικό θεσμό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επισημαίνουν δε ότι οι επαφές της υπουργού Εργασίας αναμένεται να θέσουν υψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, όπως απαιτεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογραμμίζουν, θα αναδειχθεί ότι η λειτουργία της συλλογικής αυτονομίας αποτελεί στοιχείο των κοινών συνταγματικών παραδόσεων των κρατών- μελών της ΕΕ και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξακολουθήσει να βρίσκεται σε μία ιδιότυπη κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.

Το πρόγραμμα της κ. Αχτιόγλου στις Βρυξέλλες έχει, ως εξής:

Τετάρτη 30-11

13.30: Κωνσταντινα Κούνεβα (μέλος GUE/NGL).

15.00-15.45: Ska Keller (Αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πρασίνων, Γερμανία) και Ernest Urtasun (ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ισπανία).

16.00-16.30: Giorgi Pirinski, (Ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην Πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας).

17:30-18:00   Marita Ulvskog (Ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

18.00-19.00: Μέλη της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που συμμετέχουν στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

19.00-20.00: Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πέμπτη 1-12

09:40-10:00 Gianni Pitella, (Πρόεδρος ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιταλία).

10:30-11:00  Jean Lambert, (Συντονίστρια της ευρωομάδας των Πρασίνων στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μεγάλη Βρετανία).

11:00-11:30  Agnes Jongerius, (Ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ολλανδία).

13:00-13:30  Gabi Zimmer, (Πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE- NGL, Γερμανία).

 


σχετικα αρθρα