current views are: 5

8 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:08

Παπανάτσιου: «3,5 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα πληρώνει το δημόσιο»

Την αποπληρωμή 3,5 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Δημοσίευση 12:08’

Την αποπληρωμή 3,5 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Την αποπληρωμή 3,5 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στη συζήτηση του προϋπολογισμού, από το ποσό αυτό τα 1,7 δις ευρώ θα δοθούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα 1,8 εντός του α’ εξαμήνου του 2017. 

Ακόμα, σημείωσε πως θα φέρει στη Βουλή άλλα δύο νομοσχέδια για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τα αδήλωτα εισοδήματα (τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να νομιμοποιήσουν ουσιαστικά χρήματα), τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στα έσοδα του προϋπολογισμού. 

Σημείωσε δε πως στόχος του προϋπολογισμού είναι η προστασία των αδύναμων στρωμάτων με ταυτόχρονη αναδιανομή πόρων, υπογραμμίζοντας πως

όταν ο ΣΕΒ και η ΝΔ μας κατηγορεί ότι το κομμάτι των εσόδων αποτυπώνει αναδιανομή εισόδων εμείς μόνο ως εύσημο το εκλαμβάνουμε

«Οι προηγούμενοι έριχναν το βάρος στην περικοπή δαπανών που σήμαινε περικοπές σε δαπάνες στην Υγεία και τη Παιδεία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για περικοπή δαπανών», πρόσθεσε, ενώ ενημέρωσε πως από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν βεβαιωθεί 210 εκατ. ευρώ. 


σχετικα αρθρα