current views are: 6

8 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:14

Τούρκος βουλευτής: Θα υψώσω στα ελληνικά νησιά την τουρκική σημαία και θα τους στείλω την ελληνική με κούριερ

Νέα πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας καθώς βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απείλησε ότι θα υψώσει σε 18 ελληνικά νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλει με… κούριερ στην Αθήνα την ελληνική σημαία.

Δημοσίευση 12:14’

Νέα πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας καθώς βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απείλησε ότι θα υψώσει σε 18 ελληνικά νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλει με… κούριερ στην Αθήνα την ελληνική σημαία.

Νέα πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας καθώς βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απείλησε ότι θα υψώσει σε 18 ελληνικά νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλει με… κούριερ στην Αθήνα την ελληνική σημαία.

Ο Τανζού Οζτζάν δήλωσε σε ομιλία του στην τουρκική Βουλή:
 

Θα πάω στα νησιά αυτά και αν χρειαστεί θα υψωσω ο ίδιος την Τουρκική σημαία. Μετα θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του κόμματος CHP είχε δηλώσει προ ημερών ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αναρωτηθεί «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

Επανερχόμενος στο θέμα αυτό ο Τούρκος βουλευτής ζήτησε και από συναδέλφους του να τον ακολουθήσουν στο… εγχείρημά του αυτό.

 

«Υπάρχουν 18 νησιά και δυο βραχονησίδες που μας ανήκουν. Ο Τούρκος πρόεδρος που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα κλείνει τα μάτια στο θέμα αυτό. Να πει στην Ελλάδα: παρε τη σημαία από εδώ, είναι δικό μου έδαφος. Δεκαοχτώ δικά μας νησιά τα χαρίσαμε στους Έλληνες» είπε ο Οζτζάν προσθέτοντας ότι θα πάει με βάρκα στα νησιά αυτά καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να πράξει αναλόγως.

«Εάν η τουρκική κυβέρνηση δεν κάνει το καθήκον της θα το κάνουμε εμείς… Θα πάμε την άλλη εβδομάδα και θα πούμε ότι τα εδάφη της πατρίδας έχουν ποτιστεί με το αίμα των ηρώων. Θα πάμε και θα διεκδικήσουμε τις βραχονησίδες που μας πήραν κάτω από τη μύτη μας» είπε ενώ κάλεσε και τους βουλευτές εκτός από το δικό τους κόμματος και των άλλων κομμάτων, του ΑΚΡ και του ΜΗΡ.

Απάντηση πήρε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «τα νησιά αυτά εσείς τα δώσατε επί Ινονού, το 1923. Σας έχουμε απαντήσει σε αυτό το θέμα των νησιών πολλές φορές και μάλιστα έχετε ανησυχήσει».


σχετικα αρθρα