current views are: 6

8 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:56

Η Αθήνα για τους 13.000 «χαμένους» πρόσφυγες: Δεν έχουμε χάσει ανθρώπους, απλά οι δομές είναι ανοιχτές

Διαψεύδει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο αγνοούνται τα ίχνη 13.000 προσφύγων στην Ελλάδα. 

Δημοσίευση 12:56’

Διαψεύδει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο αγνοούνται τα ίχνη 13.000 προσφύγων στην Ελλάδα. 

Διαψεύδει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο αγνοούνται τα ίχνη 13.000 προσφύγων στην Ελλάδα

«Δεν ευσταθούν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, ότι αγνοούνται τα ίχνη 13.000 ανθρώπων που έχουν καταγραφεί στους καταυλισμούς της Ελλάδας», ξεκαθαρίζει το υπουργείο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει πως συνεργάζεται με τις κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες, το λιμενικό και την αστυνομία, θεσμοί που έχουν και την ευθύνη της καταγραφής, η οποία αποστέλλεται καθημερινά και είναι ακριβής.

«Το υπουργείο υπολογίζει τα άτομα που βρίσκονται εκτός δομών στις 7.000. Αυτός ο αριθμός προκύπτει από το γεγονός πως, ναι μεν οι άνθρωποι κατεγράφησαν κάποια στιγμή, είτε στα νησιά, είτε στην ενδοχώρα, την ώρα όμως που έκλεινε η καθημερινή καταγραφή της δομής όπου διαμένουν, δεν ήταν εκεί να καταγραφούν», τονίζει ακόμη.

«Δεν σημαίνει πως έχουμε χάσει τους ανθρώπους. Οι δομές φιλοξενίας είναι ανοιχτές και όλος ο κόσμος μπορεί να μη βρίσκεται κάθε μέρα, τη δεδομένη στιγμή της καταγραφής στην ίδια θέση», εξηγεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.


σχετικα αρθρα