current views are: 3

8 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση18:35

Νικολόπουλος: «Όχι “ναι σε όλα” κύριε Τσίπρα»!

Ευθέως και απερίφραστα επισημαίνω ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή με απογοήτευσε πλήρως. 

Δημοσίευση 18:35’

Ευθέως και απερίφραστα επισημαίνω ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή με απογοήτευσε πλήρως. 

του Νίκου Νικολόπουλου

Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος  – Ανεξάρτητου Βουλευτή

Ευθέως και απερίφραστα επισημαίνω ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή με απογοήτευσε πλήρως. 

Η τραγωδία συνεχίζεται, η κοινωνία στενάζει, η οικονομία είναι βαλτωμένη κι εμείς συζητάμε για αριθμούς, όταν στην ουσία πρόκειται για ανθρώπους. 

Το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό; 

Το καταλαβαίνουμε πως μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές και όχι για απλούς αριθμούς στο εξέλ που θα περάσουν από τον έλεγχο των δανειστών

Συνειδητοποιούμε όλοι τις ευθύνες μας έναντι των Ελλήνων και των Ελληνίδων που μας έστειλαν στη Βουλή για να τους εκπροσωπούμε; 

Τι μας καλεί δηλαδή η κυβέρνηση να κάνουμε; Να πούμε ναι σε αύξηση φόρων ύψους 2,4 δισ. ευρώ; Όταν οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους περσινούς, ούτε τους προπέρσινους, ούτε τους παραπροπέρσινους φόρους, από πού θα βγουν αυτά τα 2.4 δις; Το μεγαλύτερο δε, μέρος είναι από την αύξηση έμμεσων φόρων που είναι ακόμα πιο κοινωνικά άδικοι. Τι να το κάνουμε ότι διπλασιάζεται το πρωτογενές πλεόνασμα όταν η κοινωνία και η οικονομία στενάζουν κι υποφέρουν; 

Εδώ πλέον μιλάμε για σφαγείο. Οι πολίτες με άδειες τσέπες πλέον έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και την ανέχεια. Στην απόγνωση και στην κατάθλιψη.

Είμαι στην πολιτική για να λέω την άποψή μου. Γι αυτό ζητάω την ψήφο των συμπολιτών μου. Αυτοί είναι οι εντολοδόχοι μου. 

Δεν είναι εντολοδόχοι μου οι δανειστές και το γεγονός πως διπλασιάστηκε το πλεόνασμα δεν αφορά τους δικούς μου εντολοδόχους. 

Στην κοινωνία διπλασιάστηκε η μιζέρια και η φτώχεια. Αλλά μαζί με τους φόρους λειτουργεί κι ο κόφτης. Κι άλλος περιορισμός δαπανών. 

Μου άρεσε που χειροκροτούσαν όλοι τον Ομπάμα όταν μιλούσε για το πώς οι δημόσιες δαπάνες υποβοηθούν στην ανάπτυξη. Όμως, εδώ η μεν κυβέρνηση κάνει τα αντίθετα, η δε αξιωματική αντιπολίτευση υπερθεματίζει, ώστε να μη μείνει πέτρα πάνω σε πέτρα στο δημόσιο

Αυτός είναι ο προϋπολογισμός δυστυχώς και λυπάμαι πολύ για την κυβέρνηση

Κατανοώ ασφαλώς πως καλείται να πληρώσει στα σπασμένα των «άλλων», όμως δεν βλέπω την αποφασιστικότητα που απαιτείται. Ώρες – ώρες έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση απλά εξαγοράζει χρόνο

Όμως αυτό είναι πολιτική μπακαλική, δεν είναι η εθνικά υπεύθυνη ηγεσία που έχει ανάγκη η πατρίδα μας τούτες τις δύσκολες εποχές. Δυστυχώς, προσαρμόσθηκε και τούτη η κυβέρνηση στο «καλούπι» των δανειστών. 

Με αόριστες υποσχέσεις περί διευθέτησης του χρέους που δεν ανταποκρίνονται όμως σε πραγματικές προθέσεις – και καλό είναι σταματήσουμε να κοροιδευόμαστε – μεταξύ μας, έχει «εθιστεί» κι ο Τσίπρας να λέει «ναι σε όλα».

Εμείς συνεχίζουμε να παίρνουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Και όσο περιμένουμε τους μονίμως αναποφάσιστους Ευρωπαίους, η χώρα καταρρέει. Εμείς παίρνουμε μέτρα κι αυτοί μας έχουν μονίμως και σταθερά στο «η κλήση σας προωθείται». 

Λοιπόν, έτσι δεν πρόκειται να πάμε μακριά. Μπορεί η Κυβέρνηση να ελπίζει ότι το 2017 θα υπάρξει βελτίωση κάποιων εκ των μακροοικονομικών δεικτών, αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται κάθε φορά χαρακτηρίζονται ως «τελευταία» πριν γυρίσουμε στην ανάπτυξη. Και κατέληξε η λέξη να είναι σύντομο ανέκδοτο. Γελάνε με το «έρχεται η ανάπτυξη» στα καφενεία όλης της Ελλάδας. 

Να σταματήσουμε λοιπόν να είμαστε το κλοτσοσκούφι του Σόιμπλε. Αυτό είναι το εθνικό ζητούμενο. Αλλά αυτό προϋποθέτει ηγεσία. 

Ηγεσία σημαίνει συνειδητοποιώ πως η τακτική της εξαγοράς χρόνου διαλύει την οικονομία, καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό και απειλεί με αφανισμό σε εξευτελιστικό αντίτιμο  όλον τον εθνικό πλούτο της χώρας.

Τέτοιος ηγέτης έχει ιστορικό χρέος να γίνει ο Τσίπρας. Αν το θέλει… 

Αν το μπορεί… αλλιώς, όμως να μας το πει για να πάμε παραπέρα με τη βούληση του λαού.

 


σχετικα αρθρα