current views are: 6

8 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση20:18

Πυρ ομαδόν κατά Τσίπρα από την αντιπολίτευση: «Απερχόμενος και πανικόβλητος»

Πολιτική θύελλα έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού με αφορμή το αποψινό διάγγελμα στο οποίο ανακοινώθηκαν μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και η  αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που πλήττονται από το προσφυγικό.

Δημοσίευση 20:18’

Πολιτική θύελλα έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού με αφορμή το αποψινό διάγγελμα στο οποίο ανακοινώθηκαν μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και η  αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που πλήττονται από το προσφυγικό.

Πολιτική θύελλα έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού με αφορμή το αποψινό διάγγελμα στο οποίο ανακοινώθηκαν μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και η  αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που πλήττονται από το προσφυγικό.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν το δικό τους απολογισμό, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, για τα όσα ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του διαγγέλματος. 

ΝΔ: “Απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας”

Απερχόμενο και πανικόβλητο χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό η ΝΔ, σχολιάζοντας ότι προσπαθεί να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους.

«Εν μέσω της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός. Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς και προσθέτει:

“Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς. Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα. Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές».

ΠΑΣΟΚ: Oι ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ εφαρμόζουν απόλυτα την λαϊκή ρήση «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι.»

To σχόλιο του για τον αποψινό λόγο του Αλέξη Τσίπρα έκανε και το ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας στο σχόλιο « οι ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ εφαρμόζουν απόλυτα την λαϊκή ρήση: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι.»

Εμείς δεν θα πράξουμε ότι ο κ.Τσίπρας, που λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το 2014.

Εμείς σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ  έστω  και για μια φορά.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι:

Οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι ), πλήρωσαν σε πρόσθετα μέτρα 7,2 δις ευρώ λόγω του μνημονίου Τσίπρα την διετία 2015/2016.

Ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ (οι μισοί το 2016 και οι άλλοι το 2017).

Ότι το 2017 οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι) θα πληρώσουν 2,4 δις περισσότερα σε φόρους και οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμη 750 εκ ευρώ περίπου.

Ότι με τους χειρισμούς του κ Τσίπρα έρχονται μέτρα 4,5 δις ευρώ ακόμη.

Άρα οι ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ εφαρμόζουν απόλυτα την λαϊκή ρήση: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι.

Μόνο που το άγριο κάψιμο του Λαού  μας δεν θα ξεχαστεί με τις προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές. Ας είναι βέβαιοι για αυτό.

Όσο για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά θυμίζουμε ότι την πρότεινε πριν ένα μήνα στην Χίο η Φώφη Γεννηματά και το επανέφεραν με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 29/11/2016.

Έστω και την τελευταία στιγμή μας άκουσαν. 

ΚΚΕ: Προκλητική κοροϊδία τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα

Με σκληρή γλώσσα απαντάει το ΚΚΕ στις αποψινές δεσμεύσεις τους πρωθυπουργού για αναδιανομή του πλεονάσματος από τους διαθέσιμους πόρους στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, κάνοντας λόγο για προκλητική κοροϊδία.

“Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει” αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, προσθέτοντας “ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές – ψίχουλα.”

“Την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα” καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ένωση Κεντρώων: Κύκνειο άσμα το διάγγελμα -Οικουμενική ή εκλογές

Από την μεριά της η Ένωση Κεντρώων με καταγγελτικό ύφος σχολιάζει τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι «ξεζουμίζει» τον κόσμο όπως έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα η Ένωση Κεντρώων κάνει λόγο για κύκνειο άσμα του Πρωθυπουργού που σκοπό έχει να σώσει την υστεροφημία του ενώ καταλήγει με την ακόλουθη δήλωση: «  μπροστά είναι  οικουμενική ή εκλογές. Ουδέν έτερον.»

Το Ποτάμι: Με το ένα χέρι μοιράζει, λίγους από τους νέους φόρους που βάζει

Λίγο πριν η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει ένα νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνταξιούχους. Θα είχε αξία αν τα λεφτά αυτά προερχόντουσαν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Έτσι θα μπορούσαν να έχουν και μόνιμο χαρακτήρα. 

Όσο για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είναι κάτι που επιβαλλόταν να γίνει όπως επιμόνως ζητούσε όλη αυτή την περίοδο το Ποτάμι.

ΔΗΜΑΡ: Παλαιοκομματικές λογικές 

Η αναδιανομή απαιτεί σχέδιο, όχι λαϊκισμό και παλαιοκομματικές λογικές αναφέρει η ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τις οποίες χαρακτηρίζει «ανακύκλωση φτώχειας που θυμίζει την ιστορία με τον πατροκτόνο που ζητά στο δικαστήριο επιείκεια επειδή είναι ορφανός».

«Λίγες ώρες πριν ψηφιστεί ο φοροκεντρικός προϋπολογισμός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο γύρο φοροεπιδρομής και περικοπών  ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τους χαμηλοσυνταξιούχους . Αφού πρώτα έκοψε το ΕΚΑΣ για χιλιάδες συνταξιούχους και το μεταβάλλει σε φιλοδώρημα για τους υπόλοιπους από 1-1-2017 εξαγγέλλει σήμερα έκτακτο βοήθημα. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι “διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα για να βγούμε από την κρίση”, ενώ λίγες ημέρες πριν συμφώνησε η κυβέρνηση στο Eurogroup σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μεσοπρόθεσμα που σημαίνει νέα μέτρα δογματικής λιτότητας και διαρκές μνημόνιο.

Έχει και η κοροϊδία τα όρια της! Εμείς στην ΔΗΜΑΡ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη σταθερά υποστηρίζουμε την αναδιανομή του μέρους εκείνου του πρωτογενούς πλεονάσματος πέραν των στόχων για αναδιανεμητικές, κοινωνικές και επενδυτικές δράσεις και συμβάλλαμε τα προηγούμενα χρόνια αποφασιστικά στο να υπάρχει η ρήτρα αυτή. Η αναδιανομή όμως απαιτεί σχέδιο, όχι λαϊκισμό και παλαιοκομματικές λογικές. Για να μπορεί να υπάρχει περίσσευμα από το πρωτογενές πλεόνασμα για κοινωνικές δράσεις οι στόχοι πλεονασμάτων πρέπει να είναι κάτω από 2% και όχι 3,5% που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμείς δεν υποτιμούμε τις ρυθμίσεις όπως σταθερά έπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, όμως η κυβέρνηση αφού πρώτα ισοπεδώνει μισθούς και συντάξεις με περικοπές και κάθε είδους φορολογία  στη συνέχεια προσπαθεί να περιορίσει τις επιπτώσεις στο πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια. Με την ανακύκλωση φτώχειας που εφαρμόζει, θυμίζει την ιστορία με τον πατροκτόνο που ζητά στο δικαστήριο επιείκεια επειδή είναι ορφανός» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

 


σχετικα αρθρα