current views are: 7

9 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:02

Φλαμπουράρης για έκτακτο επίδομα: Δεν έχουν δικαίωμα οι θεσμοί να μας πουν κάτι – Δεν πάμε σε εκλογές

Σε διευκρινήσεις σχετικά με το ποιοι δικαιούνται το επίδομα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του, προχώρησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός Επικρατείας

Δημοσίευση 07:02’

Σε διευκρινήσεις σχετικά με το ποιοι δικαιούνται το επίδομα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του, προχώρησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός Επικρατείας

Σε διευκρινήσεις σχετικά με το ποιοι δικαιούνται το επίδομα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του, προχώρησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για την καθημερινότητα των πολιτών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1,  τόνισε πως το έκτακτο επίδομα αφορά «Συντάξεις όλων των Ταμείων, αναπηρίας, χηρείας, προσωρινές».

Ερωτηθείς για το αν έχουν συμφωνήσει οι Θεσμοί σε αυτή την έκτακτη παροχή, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε πως: «Αφού είναι από τα πλεονάσματα τα οποία διαθέτουμε εμείς, δεν έχουν δικαίωμα οι Θεσμοί να μας πουν κάτι».

Σχετικά με το αν είναι προεκλογική εξαγγελλία ο υπουργός Επικρατείας απάντησε:  

«Δεν μας πέρασε καθόλου από το μυαλό, όταν σχεδιάζαμε το επίδομα, να πάμε σε εκλογές». «Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε, ούτε να πάμε σε εκλογές πριν το 2019, Θα δείτε ότι, αυτό ήταν ένα βήμα κι ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα ανατραπούν οι σφυγμομετρήσεις της στιγμής», υπογράμμισε.  

Ο υπουργός Επικρατείας, διευκρίνισε ότι, το επίδομα θα είναι ακατάσχετο, ενώ σχετικά με τη διάθεσή του είπε ότι καθορίζεται από το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης και αφορά στο μεικτό ποσό της. Ειδικότερα αφορά τους συνταξιούχους που προς το παρόν λαμβάνουν συντάξεις από 0 έως 850 ευρώ μεικτά.

Αυτό που δεν μπόρεσε να διευκρινίσει είναι αν στις περιπτώσεις κύριας και επικουρικής σύνταξης θα ληφθεί υπόψη το άθροισμά τους. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι, στην περίπτωση ζευγαριού συνταξιούχων, θα λάβουν και οι δύο σύζυγοι το επίδομα.

 


σχετικα αρθρα