Η αναταραχή γύρω από το μεσοπρόθεσμο δεν έσωσε τον Άκη. Αν έπεφτε η κυβέρνηση και η χώρα πήγαινε σε εκλογές τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, έτσι όμως η βουλή θα αποφασίσει σήμερα για την παραπομπή του. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία – ούτε ο ίδιος ο Άκης έχει - ότι θα τον παραπέμψουν. Άλλωστε η Προκαταρτική Επιτροπή κατέληξε για πρώτη φορά σε κοινό πόρισμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το οποίο συνιστά να ασκηθεί δίωξη στον Άκη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης της νομοθεσίας για το μαύρο χρήμα, και με αυτό συμφωνούν τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πόρισμα αναμένεται να εγκριθεί με συντριπτική πλειοψηφία, οτιδήποτε άλλο συνιστά έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Ο Άκης θα πάει στη βουλή και θα μιλήσει, γνωρίζει όμως ότι αυτό δεν θα αλλάξει κάτι στην ψηφοφορία, άλλωστε θεωρεί πως η όλη υπόθεση είναι μια σκευωρία των δύο μεγάλων κομμάτων εναντίον του, ώστε να καλύψουν τις αμαρτίες τους στη συνέχεια της ιστορίας με τα υποβρύχια. Αυτήν υποτίθεται ότι θα την ερευνούσε η Επιτροπή Εξοπλισμών – άλλαξε και ο κανονισμός για να μπορέσει να λειτουργήσει ως εξεταστική, στην αντάρα όμως του μεσοπρόθεσμου δεν συνήλθε ούτε μια φορά. Θα έχει χρόνο, άλλωστε η βουλή δεν θα κλείσει φέτος.

Μετά την ψηφοφορία και σε περίπτωση παραπομπής την υπόθεση επιλαμβάνεται το 5μελές δικαστικό συμβούλιο. Θα εξετάσει πρώτα αν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Άκης έχουν παραγραφεί, όχι λένε με κατηγορηματικό τρόπο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αν το Δικαστικό Συμβούλιο συμφωνήσει μαζί τους, θα πρέπει να αποφασίσει ποιος θα δικάσει τον Άκη. Ένα τακτικό δικαστήριο, όπως υποστηρίζουν νομικοί του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι τα αδικήματα αυτά δεν εμπίπτουν στα καθήκοντα του ως  υπουργού. Ή ένα Ειδικό Δικαστήριο. Οι περισσότεροι πιστεύουν πάντως, ότι θα ξαναδούμε γουνάκια. Σε κάθε περίπτωση, η βουλή θα έχει καθαρίσει με την υπόθεση. Και η σημερινή αγόρευση του Άκη στην ολομέλεια θα είναι μάλλον και η τελευταία του.