current views are: 5

10 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:57

Ο πύργος του ψέματος και η συμφωνία αλήθειας του Μητσοτάκη

«Ο πρωθυπουργός αντιδρά σαν πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του. Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή στον τόπο είναι μεγαλύτερη, εντονότερη και επιτακτικότερη από ποτέ».

Δημοσίευση 06:57’

«Ο πρωθυπουργός αντιδρά σαν πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του. Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή στον τόπο είναι μεγαλύτερη, εντονότερη και επιτακτικότερη από ποτέ».

«Ο πρωθυπουργός αντιδρά σαν πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του. Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή στον τόπο είναι μεγαλύτερη, εντονότερη και επιτακτικότερη από ποτέ». Η φράση αυτή αναμένεται να ακουστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, με αφορμή και την πρόσφατη εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εστιάσει το δημόσιο λόγο του σε δύο άξονες.

Ο πρώτος θα αφορά την κριτική προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα για την καθοδική πορεία της οικονομίας και για την δέσμευση της χώρας στα επόμενα χρόνια με υψηλά πλεονάσματα. Ο δεύτερος άξονας της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εχει να κάνει με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ίδιος, όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, για να αναθεωρήσει τους υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους και να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να τονίσει πως έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες από την ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπου ανέλαβε τρεις συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να σταματήσει, επιτέλους, η κατρακύλα της χώρας στον γκρεμό. «Μέσα σε ενενήντα ημέρες, κατάφερε να καταρρίψει κάθε ρεκόρ καθυστέρησης, ανικανότητας και ψεύδους» αναμένεται να πει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί πρώτον, στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. «Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Και, δυστυχώς, είναι άγνωστο το εάν και πότε θα συμβεί τελικώς, με το κόστος για την κάθε ημέρα που περνά να το πληρώνουν οι πολίτες και όχι ο κ. Τσίπρας», θα τονίσει. Η δεύτερη αναφορά του θα έχει να κάνει με την οριστικοποίηση των μέτρων για ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους.

«Το «παραμύθι» του πρωθυπουργού εξελίχθηκε σε οικονομικό «Βατερλό» για τους πολίτες της χώρας. Η απόπειρα του κ. Τσίπρα να εξασφαλίσει τα αυτονόητα μέτρα βραχυπρόθεσμης μείωσης του χρέους, είχαν ως τραγική συνέπεια τη δέσμευση της Ελλάδας σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το 2018 στραγγαλίζοντας την ελληνική οικονομία», αναμένεται να υπογραμμίσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η τρίτη δέσμευση του πρωθυπουργού στην οποία θα αναφερθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα αφορά την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ε.Κ.Τ. «Εδώ, ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του. Η Ελλάδα, δίχως ουσιαστική λύση στο θέμα του χρέους, εγκλωβισμένη σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με την οικονομία να ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας, τους κεφαλαιακούς ελέγχους και τις διαρκώς αυξανόμενες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, δεν έχει να προσδοκά σε καμιά έξοδο στις αγορές» θα πει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο χάρτινος πύργος από ψέματα του κ. Τσίπρα κατέρρευσε» θα τονίσει από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Μητσοτάκης και θα βάλει εκ νέου στο τραπέζι τη Συμφωνία Αλήθειας της ΝΔ ως το μόνο αξιόπιστος δρόμο για την έξοδο της χώρας από τη δίνη της κρίσης. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οδικός χάρτης ανάταξης της Ελλάδας που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ στηρίζεται σε 4 βασικούς άξονες:

  • Λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και αποτελεσματικότερο κράτος
  • Τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την οικονομία
  • Ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
  • Εφαρμογή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο να ζει μέσα στη μιζέρια. Η Ελλάδα θέλει, πρέπει και μπορεί να σηκώσει ψηλά το κεφάλι. Να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους πολλούς. Να γίνει η Ελλάδα της αλήθειας» είναι το μήνυμα που θα στείλει με την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.


σχετικα αρθρα