current views are: 7

10 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:44

Κωνσταντινόπουλος: Δώρο στην KO του ΣΥΡΙΖΑ οι παροχές Τσίπρα

Περισσότερο «δώρο» προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των δύσκολων μέτρων που θα πρέπει να ψηφιστούν, παρά προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

Δημοσίευση 07:44’

Περισσότερο «δώρο» προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των δύσκολων μέτρων που θα πρέπει να ψηφιστούν, παρά προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

Περισσότερο «δώρο» προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των δύσκολων μέτρων που θα πρέπει να ψηφιστούν, παρά προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας με την κίνηση αυτή προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Γι’ αυτό βιάστηκε! Ήταν το δώρο τους για τα Χριστούγεννα, αφού πρέπει μετά τις γιορτές να ψηφίσουν πάλι εξαιρετικά δύσκολα μέτρα, όπως είναι το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η αύξηση της φορολογίας από 01/01/2017». Ο κόσμος, προσθέτει, τους γνωρίζει καλά πια, θα πάρει τα χρήματα και θα τους «μαυρίσει» όταν έρθει η ώρα. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος καθημερινά βάζουν στη ζυγαριά τις εκλογές και την καρέκλα της εξουσίας και η πλάστιγγα γέρνει στη διατήρηση της εξουσίας. Έτσι κι αλλιώς, ο κύκλος τους έχει κλείσει.

«Εμείς σεβόμαστε την ανάγκη των ανθρώπων που χρειάζονται κατά μέσο όρο τα 380 ευρώ, έστω και για μια φορά. Άρα δεν υπάρχει 13η σύνταξη, αλλά μια έκτακτη ενίσχυση… Εμείς δεν θα μιμηθούμε το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα που χλεύαζε και λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ το 2014» διευκρινίζει ο βουλευτής. 

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και την παγίωση θετικού επενδυτικού κλίματος. Όπως τονίζει, η κυβέρνηση έως το τέλος του 2016 θα έχει απορροφήσει ελάχιστα χρήματα σε νέες δράσεις και όσα απορροφηθούν θα είναι από δράσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις στις επενδύσεις, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δηλώνει ότι μόνο στο Ελληνικό, οι καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει σε αναστολή 75.000 νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ που θα ελάμβανε το Δημόσιο από τον επενδυτή.

Ερωτηθείς δε για τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου ότι «η φορολογία των επιχειρήσεων συμβάλλει στην αναγκαία δημοσιονομική σταθεροποίηση της χώρας», ο βουλευτής απάντησε πως «ο κ. Παπαδημητρίου ήταν ο άνθρωπος που γνώρισε τον κ. Βαρουφάκη στον κ. Τσίπρα, ο οποίος μιλούσε για παράλληλο νόμισμα και μετά υπουργοποιήθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου». «Ύστερα από όλα αυτά, αναμενόμενη και η παραπάνω δήλωση» παρατηρεί σκωπτικά. 


σχετικα αρθρα