Την ένθερμη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις προσπάθειες του κυπριακού λαού, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου. Ο κ. Λαμπρινίδης υπενθύμισε ότι με τον κ. Ομήρου τους ενώνουν κοινοί αγώνες από το παρελθόν για την ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ευχήθηκε οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την ελληνοκυπριακή κοινότητα σύντομα να αποδώσουν καρπούς.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Εξωτερικών, είχε τόσο συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα και ευχήθηκε στον κ. Ομήρου καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, αφού ευχαρίστησε τον κ. Λαμπρινίδη για τη θερμή υποδοχή, σημείωσε ότι η πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα με τη νέα του ιδιότητα, πραγματοποιείται για λόγους ουσιαστικούς, καθώς, όπως είπε, συμβολίζει την κοινή πορεία των δυο λαών.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με τον κ. Λαμπρινίδη από την προηγούμενη θέση του ως επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι θα βρίσκονται σε στενή επαφή για την προαγωγή των κοινών στόχων της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας.