Λύση στο αδιέξοδο των συμβάσεων παραχώρησης προσπαθεί να βρεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Ρέππα για την εξέλιξη των έργων. Ο προκάτοχός του κ. Δημήτρης Ρέππας είχε ανακοινώσει μονομερή συμφωνία με τους παραχωρησιούχους, με προοπτική οριστικής επίλυσης στα τέλη Ιουλίου εφόσον συναινέσουν οι τράπεζες. Ωστόσο, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε σήμερα ότι καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί με τις κοινοπραξίες για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων.

Για αυτό το λόγο, την Τρίτη ο υπουργός πρόκειται να ζητήσει συναίνεση από τα κόμματα της βουλής, ώστε να βρεθεί λύση για το θέμα.

Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τα έργα και τις τράπεζες που τα χρηματοδοτούν, ενώ το μνημόνιο συναντίληψης που έχει μονογραφηθεί δεν αποτελεί συμφωνία. Ο ίδιος δεν έχει συναντηθεί ακόμη ούτε με τις κοινοπραξίες, ούτε με τις τράπεζες, είπε, προσθέτοντας ότι οι επαφές συνεχίζονται με τον υφυπουργό και τους γενικούς γραμματείς, χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί λύση.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με τους εκπροσώπους των κομμάτων για το θέμα των πέντε αυτοκινηδρόμων, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι τους κάλεσε γιατί έκρινε σημαντικό, όποια πληροφόρηση έχει ο ίδιος για την κατάσταση και την πορεία αυτών των έργων να την έχουν και τα κόμματα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι απολύτως ανοικτός στις προτάσεις τους.

Χαρακτήρισε ακόμη  τις Συμβάσεις Παραχώρησης των πέντε μεγάλων Αυτοκινητοδρόμων ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εγχείρημα της χώρας αυτή την περίοδο και για αυτό ευχήθηκε να υπάρξουν προτάσεις και διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία του αυτή δεν κρύβει καμία απολύτως πολιτική σκοπιμότητα. «Δεν πρόκειται εγώ να βγω και να κάνω καταγγελίες αν δεν συμφωνήσουν. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου», δήλωσε.

Σε ότι αφορά στο θέμα που ανέκυψε με τους οδηγούς της ΕΘΕΛ, οι οποίοι εμφανίστηκαν να κρατούν ρόπαλα στα επεισόδια στο Σύνταγμα, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι αναμένει το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου, το οποίο δεν θα αργήσει. Θα δούμε τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί και το θέμα θα αντιμετωπισθεί άμεσα, πρόσθεσε ο υπουργός.