Την στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων και βουλευτών της χώρας, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος ώστε να εφαρμοστεί το δίκαιο και να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος, υποδεχόμενος τον νέο ομόλογό του της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου. Ο κ. Πετσάλνικος, διαβεβαίωσε τον κύπριο αξιωματούχο, πως ο αγώνας του κυπριακού λαού είναι ταυτόχρονα αγώνας του συνόλου του Ελληνισμού και πως το Κυπριακό εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες για όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας. «Γνωρίζουμε ότι οι συνομιλίες είναι δύσκολες, ευχόμαστε ωστόσο να προχωρήσουν» ανέφερε στον Γιαννάκη Ομήρου ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Ομήρου από πλευράς του, εξέφρασε την προσωπική του στήριξη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, καθώς και την αισιοδοξία του, ότι αυτές θα ξεπεραστούν. Αναφερόμενος δε στο Κυπριακό, παρατήρησε πως «η τουρκική αδιαλλαξία σε αυτή την διαδικασία παραμένει άκαμπτη και αμετακίνητη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τέλος, ο κ. Πετσάλνικος σε αναγνώριση της προσωπικής διαδρομής του κ. Ομήρου και των αγώνων που έχει καταβάλει, απένειμε στον Κύπριο ομόλογό του το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.