Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξυ του Απόστολου Κακλαμάνη και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανακοινώση του ΣΥΡΙΖΑ Βόλου κατά του Κώστα Καρτάλη και της Ροδούλας Ζήση στη οποία γίνεται λόγος για εγκληματική στάση των δύο βουλευτών κατά του ελληνικού λαού επειδή ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής  διάβασε την ανακοίνωση στην οποία ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται ότι
«είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τη συνεπακόλουθη αύξηση της εγκληματικότητας που θα προκύψουν. Ευθύνονται για κάθε σπίτι που δεν θα έχει ρεύμα μια και δεν θα μπορεί να πληρώσει τα αστρονομικά ανεβασμένα τιμολόγια της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ. Έχουν βάλει την υπογραφή τους πίσω από κάθε λουκέτο που δημιουργούν τα φορολογικά χαράτσια και ο θάνατος που θα επέλθει στην εμπορική αγορά. Η κ. Ρ. Ζήση και ο κ. Κ. Καρτάλης είναι δύο από τους μοιραίους ανθρώπους που οδηγούν τη νεολαία στον αφανισμό της ανεργίας και όλους τους υπόλοιπους στην εξαθλίωση της ακραίας φτώχειας.  Υπάρχει έστω και μία γραμμή από την αθλιότητα του μεσοπρόθεσμου που είχαν αναφέρει στις προεκλογικές τους τοποθετήσεις; Αν διαθέτουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια οφείλουν αυτή τη στιγμή να καταθέσουν την παραίτησή τους».

Αμέσως μετά ο κ.Κακλαμλάνης κάλεσε τον Πρόεδρο Φίλιππο Πετσάλνικο και τον υπουργό Δικαοσύνης να προστατέψουν τη Δημοκρατια και τη  γαλήνη του τοπου.
«Ο ελληνικός λαός να το λάβει υπόψιν του. Επιδιώκουν επεισόδια γιατί μετά πήγαν με κουκούλες στο σπίτι της και αναγκάστηκε να μείνει όλη τη νύχτα στο γραφείο της" είπε ο κ.Κακλαμαλνης για την κ.Ζήση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πήρε το λόγο και είπε ότι  «οι επιθέσεις κατά βουλευτών βάλουν κατευθείαν  κατά της δημοκρατίας και της  λειτουργίας  της Βουλής και ότι είναι εκφράσεις  φασίζουσας νοοτροπίας. Ο κ. Πετσάλνικος ρώτησε εάν αυτή η δήλωση εκφράζει όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τότε οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειροκροτούν για πολύ ώρα. 

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πήρε το λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αν και παρακολουθεί  από μικρό παιδάκι  τη Βουλή δεν έχει  ξαναδεί  αυτή  την ατμόσφαιρα. «Σέβομαι ολες τις αποψεις  αλλα κανω έκληση γιατί εάν αυτό το κλίμα  συνεχιστεί θα οδηγήσει στην πολιτικη ανωμαλια».
Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι το κόμμα του είναι κατά της οποιασδήποτε βιας και αυτή τη στάση  την έχουν  κάνει όλοι  πραξη ζωης.

«Όσοι ζητουν να δωσουμε πιστοποιητικά μη βιας χτυπούν λαθος πόρτα» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Ζήση αναφέρει μεταξύ των άλλων  ότι έχει  στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού στην ουσία η ανακοίνωση του έδεινε  κατεύθυνση για την νυχτερινή πορεία ατόμων στο κέντρο της πόλης και με προορισμό τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Κ. Καρτάλη και Ρ. Ζήση.


Έντονη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ


Ως «ιδιότυπη κοινοβουλευτική οχλοκρατία, παρά με κοινοβουλευτική πολιτική αντιπαράθεση», χαρακτηρίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα που επικράτησε σήμερα στη Βουλή με τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ από άλλα κόμματα και ιδιαίτερα από τον πρώην πρόεδρο του Κοινοβουλίου Απόστολο Κακλαμάνη σχετικά με τις επιθέσεις κατά των βουλευτών Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Ροδούλας Ζήση και Κώστα Καρτάλη.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «ο πολιτικός διάλογος αντικαταστάθηκε από τις υβριστικές συμπεριφορές εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ" και προσθέτει ότι "η σημερινή προσπάθεια του κ. Κακλαμάνη να συνδέσει τα επεισόδια εις βάρος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια σαφή κλιμάκωση της στρατηγικής της έντασης που άρχισε από τους κκ. Πάγκαλο και Πεταλωτή και μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου συκοφάντησης του χώρου της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τον αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης».