current views are: 1

19 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:27

Τζανακόπουλος: Οι εκλογές δεν αποτελούν τμήμα του σχεδιασμού μας

Την πεποίθηση ότι οι εκλογές δεν είναι τμήμα του σχεδιασμού της κυβέρνησης διατύπωσε ο εκπρόσωπός της και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος στα Παραπολιτικά fm, προσθέτοντας ότι ”δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους στόχους των δανειστών”.

Δημοσίευση 09:27’

Την πεποίθηση ότι οι εκλογές δεν είναι τμήμα του σχεδιασμού της κυβέρνησης διατύπωσε ο εκπρόσωπός της και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος στα Παραπολιτικά fm, προσθέτοντας ότι ”δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους στόχους των δανειστών”.

Την πεποίθηση ότι οι εκλογές δεν είναι τμήμα του σχεδιασμού της κυβέρνησης διατύπωσε ο εκπρόσωπός της και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος στα Παραπολιτικά Fm, προσθέτοντας ότι ”δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους στόχους των δανειστών”.

«Ευελπιστούμε, τον Αύγουστο του 2018, να βγούμε από τα Μνημόνια και τις επιτροπείες. Ακόμη και στην πολύ απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει δεν είναι σε καμία περίπτωση στην πρόθεσή μας να οδηγηθούμε στις εκλογές. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ.Τζανακόπουλος σημείωσε: «Εμείς περιμένουμε από τη ΝΔ να συμβάλει στη στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση και όχι να παίρνει το μέρος των Θεσμών …Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει λάβει ακόμη θέση κι αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι λογικό να έχει ερωτηματικά με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για ποιον λόγο, ενώ δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη ότι οι Θεσμοί θα απαντήσουν αρνητικά στο ερώτημα που τέθηκε από τη Γερμανία, η ΝΔ ενώ είπε ότι θα υπερψηφίσει, τελικά άλλαξε γραμμή».

Για την ψηφοφορία στη Βουλή για τη 13η σύνταξη ο κ. Τζανακόπουλος, υπογράμμισε ότι «Αν κάποιος θέλει να πει «ναι» στο επίδομα, λέει ξεκάθαρα «ναι», δεν δηλώνει παρών» και πρόσθεσε: «Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τη ΝΔ. Εμφανίζεται πιο σκληρή και αυστηρή και από τους Θεσμούς. Νομίζω ότι η ΝΔ συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους σκληρούς της Ευρώπης».

Αναφορικά με τον ΦΠΑ στα νησιά, και με την απόφαση της ΝΔ να ψηφίσει το μέτρο ο κ. Τζανακόπουλος, σημείωσε: «Η ΝΔ αντιλήφθηκε το λάθος της και αποφάσισε τελικά να επανέλθει και να διορθώσει το πρώτο λάθος της, αμβλύνοντας και τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Ήταν μια επιλογή η οποία της στοίχισε και είδε ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως το περίμενε. Η ΝΔ επιθυμεί τον εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων. Επιθυμεί διακαώς να βρεθεί η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση».

 


σχετικα αρθρα