current views are: 5

22 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση18:04

Γιατί στη ΝΔ βλέπουν να έρχονται σύντομα εκλογές

Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο, εκτίμηση που στηρίζεται σε δύο γεγονότα.

Δημοσίευση 18:04’

Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο, εκτίμηση που στηρίζεται σε δύο γεγονότα.

Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο, εκτίμηση που στηρίζεται σε δύο γεγονότα. Το πρώτο έχει να κάνει με την ακατάσχετη εκλογολογία που έχουν προκαλέσει οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου το τελευταίο διάστημα για κάλπες, είτε για να συσπειρώσουν το όποιο κομματικό ακροατήριο έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε για να πιέσουν τους πιστωτές, να κάνουν αποδεκτές τις παροχές Τσίπρα, χωρίς επιπτώσεις στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Ωστόσο, όπως τονίζουν από τη Νέα Δημοκρατία, η εκλογολογία έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία, η οποία όταν μεταβαίνει σε κατάσταση στασιμότητας, όπως φαίνεται και από την απουσία επενδύσεων, προεξοφλεί ως το πιο πιθανό ενδεχόμενο το γεγονός να στηθούν τελικά κάλπες. Παράλληλα τα γαλάζια στελέχη παρατηρούν με μεγάλο ενδιαφέρον και την ανοικτή κόντρα που έχει ξεκινήσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χρησιμοποιώντας μάλιστα και βαρείς χαρακτηρισμούς

Επί της ουσίας, όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, ο πρωθυπουργός, πολώνει το κλίμα, για να δημιουργήσει έναν ακόμη εχθρό, ως πρωταγωνιστή στο νέο αφήγημα που θέλει να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό, ελλείψει πολιτικών αποτελεσμάτων από την άσκηση των κυβερνητικών καθηκόντων του. Η φράση «όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους», που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, είναι ενδεικτική λένε από τη ΝΔ.

Κάλπες δείχνει, σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη και το διεθνές κλίμα, όπως αποτυπώνεται και στα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης. Ως παράδειγμα αναφέρουν το νέο δημοσίευμα της Wall Street Journal, όπου εκτιμάται ότι οι εκλογές στην Ελλάδα είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο: Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «Η νέα χρονιά του “ζειν επικνδύνως” για την Ελλάδα» ο ρυθμός της πτώσης του πρωθυπουργού είναι «αξιοθαύμαστος» καθώς στο τέλος Οκτωβρίου είχε δείξει ότι είχε σχέδιο θέτοντας ως στόχο ολοκλήρωσης της β΄ αξιολόγησης την 5η Δεκεμβρίου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Υπήρχαν ωστόσο ανησυχητικά σημάδια ότι όλα δεν θα κυλίσουν ομαλά» σημειώνεται στο δημοσίευμα αναφερόμενο στα εμπόδια που έβαζαν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου την ίδια ώρα που παρά τον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου, οι διαπραγματεύσεις προχωρούσαν με αργό ρυθμό και αιχμή των διαφωνιών τα εργασιακά.

Υπό τα δεδομένα αυτά, στη ΝΔ κινούνται πλέον κανονικά σε ρυθμούς προεκλογικής ετοιμασίας, θέτοντας την πολιτική αλλαγή ως επιτακτική ανάγκη για τη χώρα. «Εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι στενάζουν αυτή τη στιγμή υπό το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης», σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Οι συσκέψεις της εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, είναι καθημερινές, ενώ έχουν συζητηθεί ήδη και τα γαλάζια προεκλογικά σποτ αλλά και το κεντρικό σύνθημα που θα στείλει η ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο.


σχετικα αρθρα