Σεισμική δόνηση χαρακτήρισε την κρίση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τονίζοντας μάλιστα ότι το μέγεθος της κρίσης αυτής κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί.
Είπε ότι πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία των Ελλήνων γιατί «δεν μπορεί να είμαστε η χώρα που το κατά κεφαλήν καταναλωτικό πόσο μου μας αναλογεί να είναι διπλάσιο από του Γάλλου και του Ιταλού».

Είπε ακόμα ότι όλες οι παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ, έχουν ευθύνες, αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βγούμε από την κρίση.

Τέλος είπε ότι όσοι μιλάνε για πτώχευση, δεν κατανοούν τι σημαίνει. Νομίζουν ότι αναφέρεται στο κράτος, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι «την πληρώνει» ο απλός πολίτης.

Αναφερόμενος στο Κέντρο Πολιτισμού στο Φαληρικό Όρμο ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε ότι στην Ελλάδα θα βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Renzo Piano, ενός εκ από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες του κόσμου.

Όπως τόνισε το έργο αυτό θα ξαναφέρει τη θάλασσα στο Μοσχάτο και την Καλλιθέα, ενώ η θάλασσα θα μπει και σε ένα κομμάτι του Ιπποδρόμου.

Ο κ. Σηφουνάκης εξήγησε ότι οι μελέτες για το έργο ολοκληρώθηκαν, η υλοποίησή του θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους και θα ολοκληρωθεί περίπου το 2015.

Σημείωσε ότι τόσο η χρηματοδότηση της μελέτης, όσο και του έργου, που θα στοιχίσει περίπου 500. εκατ. ευρώ, γίνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα τόνισε ότι οι όποιες αντιδράσεις είχαν εκφραστεί στην αρχή, δεν υπάρχουν πια και όλες οι ασάφειες έχουν διευθετηθεί πλήρως.