ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη Νικολόπουλου για το «πάρτι» στο «Αθήνα 1997» - Το πόρισμα - κόλαφος

Δημοσίευση 30 Δεκεμβρίου 2016, 09:24 / Ανανεώθηκε 30 Δεκεμβρίου 2016, 09:54
Αποκάλυψη Νικολόπουλου για το «πάρτι» στο «Αθήνα 1997» - Το πόρισμα - κόλαφος
Facebook Twitter Whatsapp

Μεγάλα ονόματα της πολιτικής από όλους τους χώρους, που είχαν αναλάβει την διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου 1997 στο ΟΑΚΑ αναφέρει το πόρισμα σχετικά με την υπόθεση, μιλώντας για ποσά - μαμούθ και μίζες χιλιάδων ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλα ονόματα της πολιτικής από όλους τους χώρους, που είχαν αναλάβει την διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου 1997 στο ΟΑΚΑ αναφέρει το πόρισμα σχετικά με την υπόθεση, μιλώντας για ποσά - μαμούθ και μίζες χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα, το Ελεγκτικό Συνέδριο έστειλε με εξώδικα στις ΔΟΥ, την καταλογιστική πράξη και ζητά 20 εκατ. ευρώ από συνολικά 40 άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Αθήνα ’97».

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασική θέση στην διαχείριση του ΑΘΗΝΑ 1997 είχε ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Φούρας, ο οποίος ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού των Κυβερνήσεων Σημίτη.

Ανάμεσα, δε, στα ονόματα που αναφέρονται στο πόρισμα με κατηγορίες για οικονομικές ευθύνες είναι αυτά του Γιώργου Λιάνη και του Γιάννη Σγουρού.

Με όπλο του την 100σελιδη Έκθεση Καταστατικού Ελέγχου Νομιμότητας του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού «Αθήνα 1997», ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος αναφέρθηκε εκτενώς σε πολλά συμπεράσματα της ομάδας ελέγχου.

Παράλληλα αιτιολόγησε το λόγο που θεωρεί τον πρώην υφυπουργό αθλητισμού Α. Φούρα βασικό αίτιο κατασπατάλησης πολλών δισεκατομμυρίων δρχ. για την διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε το πόρισμα (πρώτο μέρος)

Διαβάστε το πόρισμα (δεύτερο μέρος)