Για τον Μάρτιο προσδιόρισε χρονικά το σημείο έναρξης του επιδόματος στους πρόσφυγες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Το βοήθημα αφορά όλον τον προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαιρούνται όσοι στεγάζονται στα νησιά τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά το ύψος του βοηθήματος, είπε πως το ποσό για μία οικογένεια προσφύγων θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που αναλογεί σε μία ελληνική οικογένεια και αυτό για συμβολικούς λόγους.

Επίσης, υπογράμμισε ότι μετά τη συμφωνία με την ΕΕ, πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφονται σε βάση δεδομένων και αυτή τη στιγμή προσεγγίζουν τους 50.000.

Επέμεινε, δε, ότι εάν απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από τα νησιά θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία.

Στόχος μας είναι, πρόσθεσε, να τους μοιράσουμε σε περισσότερα κέντρα, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή.

Προειδοποίησε πως εάν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία, προφανώς η χώρα θα αντιμετωπίσει μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Αναγνώρισε. τέλος, ότι έχει καθυστερήσει η δέσμευση για την απομάκρυνση από το Ελληνικό για τεχνικούς λόγους που αφορούν κυρίως στην κατασκευή εγκαταστάσεων και όπως είπε, δεν θα αναλάβει εκ νέου δέσμευση για το χρόνο, καθώς δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα όσες είχε αναλάβει.