current views are: 6

6 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση14:38

Η εισαγγελία έδωσε άδεια επικοινωνίας του 6χρονου παιδιού της Ρούπα με τη γιαγιά και τη θεία του

Με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανήλικου παιδιού της Πόλας Ρούπα γίνονται όλες οι νόμιμες ενέργειες, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δημοσίευση 14:38’

Με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανήλικου παιδιού της Πόλας Ρούπα γίνονται όλες οι νόμιμες ενέργειες, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανήλικου παιδιού της Πόλας Ρούπα γίνονται όλες οι νόμιμες ενέργειες, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δίνοντας τη δική της απάντηση σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον 6χρονο γιο της κατηγορούμενης. 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανακοινώνει ότι:

Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017. Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά.
 


σχετικα αρθρα