current views are: 11

8 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση08:31

Παππάς στο «Ακραίως»: Το νομικό καθεστώς των καναλιών είναι στον αέρα – Τίμημα για όσους εκπέμπουν μέχρι να βγει η απόφαση του ΕΣΡ

Για το ΔΝΤ και την δεύτερη αξιολόγηση μίλησε στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι το Ταμείο βρίσκεται στο πρόγραμμα ”επειδή το ήθελαν άλλοι”, ενώ τόνισε ότι το ”mail Χαρδούβελη ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα να ξεκινήσει η συζήτηση με τους εταίρους, ενώ αποκάλυψε ότι θα υπάρχει ένα προσωρινό τίμημα για τους καναλάρχες μέχρι να βγει η απόφαση για το ΕΣΡ. 

Δημοσίευση 08:31’

Για το ΔΝΤ και την δεύτερη αξιολόγηση μίλησε στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι το Ταμείο βρίσκεται στο πρόγραμμα ”επειδή το ήθελαν άλλοι”, ενώ τόνισε ότι το ”mail Χαρδούβελη ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα να ξεκινήσει η συζήτηση με τους εταίρους, ενώ αποκάλυψε ότι θα υπάρχει ένα προσωρινό τίμημα για τους καναλάρχες μέχρι να βγει η απόφαση για το ΕΣΡ. 

Για το ΔΝΤ και την δεύτερη αξιολόγηση μίλησε στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι το Ταμείο βρίσκεται στο πρόγραμμα ”επειδή το ήθελαν άλλοι”, ενώ τόνισε ότι το ”mail Χαρδούβελη ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα να ξεκινήσει η συζήτηση με τους εταίρους, ενώ αποκάλυψε ότι θα υπάρχει ένα προσωρινό τίμημα για τους καναλάρχες μέχρι να βγει η απόφαση για το ΕΣΡ. 

Σύμφωνα με τον κ. Παππά:

Μπήκε ένα προσωρινό φρένο και είναι κρίμα. Ομως έχουν γίνει πολλά βήματα ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα στο τηλεοπτικό τοπίο. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς πλέον. Περιμένουμε να δούμε την απόφαση και θα τοποθετηθούμε. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι να υπάρχει πανελλαδική εμβέλεια χωρίς τίμημα. Περιμένουμε την απόφαση και να συζητήσουμε το πως θα καλυφθεί το ενδιάμεσο διάστημα. Δεν λέμε ότι δεν θα υπάρχει τίμημα για το μεσοδιάστημα μέχρι να τεκμηριωθεί η αδειοδότηση. 

Όπως διευκρίνισε ”τίμημα για την πανελλαδική εμβέλεια δεν υπήρξε. Για το μεσοδιάστημα θα υπάρξει ένα τίμημα για τους σταθμούς. Πολύ σύντομα θα υπάρξει απόφαση για αυτό. Θα χρειαστεί αντικειμενικά ένα χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση”.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ”όλες οι ιδιοκτησίες αποδέχθηκαν ότι πρέπει να υπάρχει καταβολή τιμήματος. Εφόσον δεν το έχει πει, η συζήτηση ξεκινά από μια καλή βάση” . 

Σε σχέση με τους καναλάρχες που τελικά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τους σταθμούς, τόνισε ότι ”θα τους επιστραφούν τα χρήματα και θα γίνουν τα προβλεπόμενα”.

Υπογράμμισε, επίσης ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι, καθώς το νομικό καθεστώς των καναλιών είναι στον αέρα”.

Όπως εκτίμησε:

Δυστυχώς για το δημόσιο συμφέρον μπήκε φρένο στην πρώτη διαδικασία αδειδότησης στα τελευταία 27 χρόνια.

Πυρά σε ΝΔ

Παράλληλα, ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Αναρωτήθηκε, συγκεκριμένα αν «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην υπογραφή των 15.000 απολύσεων στο δημόσιο τομέα» που είχε αποφασιστεί το 2014.

«Και αν μεν επιμένει, να πει από πού θα τις κάνει; Αν δεν επιμένει, να πει τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη», σημείωσε ο υπουργός, που χαρακτήρισε «σπέκουλα με συγκεκριμένη στόχευση» τα δημοσιεύματα εις βάρος υπουργών (όπως της Όλγας Γεροβασίλη ή του Παναγιώτη Κουρουμπλή). Το μείζον, επέμεινε ο υπουργός, είναι να πάρει θέση η ΝΔ στις προσλήψεις 4.000 υγειονομικών και 20.000 αναπληρωτών στη δημόσια Παιδεία. «Στήνονται δημοσιεύματα με στόχο να συγκαλυφθούν σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας», υποστήριξε σε υψηλούς τόνους.

Σε σχέση, δε, με την ΝΔ στο κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης, που κατέλαβε και το μεγαλύτερο χρόνο της εκπομπής, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ότι «ακούει τον κ. Σόιμπλε».

 

Τι είπε για ΔΝΤ και αξιολόγηση

Τα φλέγοντα θέματα της παραμονής του ΔΝΤ, αλλά και του κλεισίματος της αξιολόγησαν δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν από τον Τάκη Χατζή, ο οποίος ρώτησε τον υπουργό για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά ”έχει αντιληφθεί ο κόσμος ότι είμαστε ενώπιον μιας πολιτικής αντιπαράθεσης, με το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Το βλέπω σε ένα πλαίσιο θεμιτό.Είχαμε διαρροές και δηλώσεις ότι μόνο μια χώρα διαφώνησε και έβαλε θέμα.  Το πρόγραμμα ως τέτοιο υπεραποδίδει και αποδίδει μέσα σε δύσκολες συνθήκες. 

Το ζήτημα του ΔΝΤ το είχαμε θέσει πριν την συμφωνία και λέγαμε ότι μακάρι η Ευρώπη να μπορέσει να βρει μια λύση. Είναι στο πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλες χώρες. Το ίδιο το Ταμείο ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν ξέρουμε τι επιλογές θα κάνει ο νέος πρόεδρος. Το δίλημμα δεν το έχει η Ελλάδα, το έχει η αντίπερα όχθη. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο η Ελλάδα εφαρμόζει. Η θέση της Κομισιόν είναι ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα”. 

Την ίδια στιγμή σε σχέση με το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι ”κάθε φορά αναπαράγεται ένα κλίμα ότι είμαστε έτοιμοι να υποχωρήσουμε στα πάντα. Το τρίτο μνημόνιο επεβλήθη γιατί οι δανειακές ανάγκες της χώρας ήταν ανίκανο να καλυφθούν. Τα θέματα που συζητιούνται είναι της κάλυψης ενός  μικρού δημοσιονομικού κενού για το 2018. αλλά και τα εργασιακά ζητήματα, στα οποία έχουμε κάποια κατανόηση”. 

‘Οπως τόνισε:

Νομίζω ότι αυτού του τύπου οι σκοπιμότητες δεν θα ισχύσουν. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τα πλεονάσματα. Νας σας θυμίσω τι πλεονάσματα κληρονόμήσαμε από τη ΝΔ. Γιατί ζητάει τώρα να χαμηλώσουν τα πλεονάσματα η Νέα Δημοκρατία; Αφού εκείνη τα υπέγραψε. 
Όταν η ΝΔ λέει ότι ”δεν γίνεται με υψηλά πλεονάσματα”, ομολογεί ότι το πρόγραμμα δεν έβγαινε. 

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ”Δεν είχε καμία απολύτως σημασία το mail Χαρδούβελη. Ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα να ξεκινήσει η συζήτηση με τους εταίρους”.


σχετικα αρθρα