Σκληρή κριτική κατά του πολιτικού συστήματος, συνολικά, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την μείωση της τουριστικής κίνησης της χώρας μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί, τον τελευταίο μήνα, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, θωπεύουν και κανακεύουν την πλατεία, γεγονός που συνιστά την επιτομή της χρεοκοπίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Σημείωσε ακόμα ότι οι πολιτικοί έφθασαν στο σημείο να φοβούνται τους ανθρώπους και την κοινωνία με αποτέλεσμα τελικά να περιφρονούν το 1/5 των εργαζομένων της χώρας που δουλεύει στον τουρισμό και παράγει το 20% του ΑΕΠ.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδας, μιλώντας στον σταθμό, έκανε λόγο για αυτοχειριασμό του τουρισμού στην Ελλάδα, την ώρα που οι φετινές προϋποθέσεις ήταν καλές λόγω και της παγκόσμιας τάσης που είναι ανοδική. Είπε ότι «πλέον μιλάμε για διαφυγούσες προοπτικές και όχι για διαφυγόντα κέρδη των επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς η ζημιά είναι μη μετρήσιμη, αφού δε θα μάθουμε ποτέ πόσοι άνθρωποι τελικά δεν έκαναν κρατήσεις λόγω των πρόσφατων επεισοδίων».