Με συγκίνηση υποδέχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι λιγοστοί ακρίτες της Ψερίμου. Οι 30 κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι είδαν τον πρόεδρο της ΝΔ να φτάνει με καΐκι στο νησί λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, με τον δήμαρχο Καλύμνου Γιάννη Γαλουζή, να τον καλωσορίζει «ως εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας» που επισκέφθηκε το ακριτικό νησί του Νοτίου Αιγαίου, «όχι μια μέρα με καλοκαιρία αλλά σε συνθήκες πραγματικές που ζουν όλο το χειμώνα οι κάτοικοι».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μίλησε για αρκετή ώρα με τους υπερηλίκους αλλά και τους νέους  κατοίκους δήλωσε πως:

Οι πολιτικοί έχουν υποχρέωση να σταθούνε δίπλα στους λίγους κατοίκους που έχουν επιλέξει και ζουν εδώ πέρα σε αυτή την ακριτική περιοχή, ειδικά και στα ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Εμείς είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να σας στηρίξουμε.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κάθισε μαζί τους στο καφενείο του χωριού και κατέγραψε τα προβλήματά τους, ενώ άναψε και ένα κερί στο εκκλησάκι της Παναγιάς. «Μη μας ξεχνάτε, να θυμάστε την Ψέριμο» του είπαν οι ακρίτες μετά το παραδοσιακό κέρασμα.

«Εμείς δεν πρόκειται ως ΝΔ να δεσμευτούμε για πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα πούμε λίγα και καλά που μπορούμε να κάνουμε» απάντησε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ερώτηση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κω, επόμενο σταθμό της επίσκεψής του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και το ιατρείο του νησιού, ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο όμως δε λειτουργεί γιατί δεν υπάρχει γιατρός.