current views are: 4

13 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση05:08

Πλήρη κατάρρευση καταλογίζει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία

Δεν είναι μόνον τα τραγικά λάθη του 2015 που έφεραν το τρίτο μνημόνιο. Δεν είναι ούτε καν η διαχείριση – καθυστέρηση των τελευταίων μηνών και το ενδεχόμενο επέκτασης 

Δημοσίευση 05:08’

Δεν είναι μόνον τα τραγικά λάθη του 2015 που έφεραν το τρίτο μνημόνιο. Δεν είναι ούτε καν η διαχείριση – καθυστέρηση των τελευταίων μηνών και το ενδεχόμενο επέκτασης 

Δεν είναι μόνον τα τραγικά λάθη του 2015 που έφεραν το τρίτο μνημόνιο. Δεν είναι ούτε καν η διαχείριση – καθυστέρηση των τελευταίων μηνών και το ενδεχόμενο επέκτασης του δημοσιονομικού κόφτη και μετά το 2018, που συζητά το οικονομικό επιτελείο.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η πλήρης διαχειριστική κατάρρευση της κυβέρνησης δεν αποτυπώνεται μόνον στην οικονομία και στην εμμονή της κυβέρνησης στην αύξηση των φόρων.

Για τη Ν.Δ., η ανικανότητα της κυβέρνησης καταγράφηκε με τρόπο εμφατικό και σε σειρά άλλων θεμάτων που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες: Από την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας, μέχρι τις θαμένες στο χιόνι σκηνές των προσφύγων.

Και από τα διαδοχικώς ακινητοποιημένα τρένα του ΟΣΕ προχθές, που ανάγκασαν εκατοντάδες πολίτες να παραμένουν επί ώρες στο χιόνι, μέχρι το επίδομα πετρελαίου που, ουδείς γνωρίζει πως και πότε θα δοθεί έως τις κρίσεις στην πυροσβεστική που ανακοινώθηκαν, για να ανακληθούν αμέσως μετά καθώς το Μαξίμου είχε άλλη λίστα σε σχέση με αυτή του αρμόδιου Υπουργείου.

Η ανάδειξη όλων των ανωτέρω περιστατικών αποδεικνύει, σύμφωνα με το επιτελείο της Πειραιώς, την πλήρη διαχειριστική αδυναμία της κυβέρνησης, στοιχείο που συνδιαζόμενο με τις ιδεολογικές της εμμονές την καθιστά, κατά τη Ν.Δ., ως επικίνδυνη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχίζει τον κύκλο επισκέψεων ανά την επικράτεια, επανέλαβε και χθες από την Ψέριμο το αίτημά του για εκλογές το ταχύτερο δυνατόν.

Εκτός από την οικονομία και την καθημερινότητα, η Πειραιώς αναμένεται να επενδύσει και την πολιτική – ηθική αποδόμηση του κυβερνητικού σχήματος. Και αφορμές – ευκαιρίες προσφέρονται πολλές, με πλέον πρόσφατη την αγωγή του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου εναντίον του σκιτσογράφου Ανδ. Πετρουλάκη, ζήτημα για το οποίο – όπως σημειώνουν γαλάζια στελέχη – οι «κατά τα λοιπά υποστηρικτές των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαμψαν δια της απουσίας τους». 


σχετικα αρθρα