ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για το τίμημα στα κανάλια ως την οριστική δανειοδότηση προανήγγειλε ο Παππάς

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2017, 11:38 / Ανανεώθηκε 13 Ιανουαρίου 2017, 11:38
Νομοσχέδιο για το τίμημα στα κανάλια ως την οριστική δανειοδότηση προανήγγειλε ο Παππάς
Facebook Twitter Whatsapp

Νομοθετική ρύθμιση για το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν τα κανάλια μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης από το ΕΣΡ, ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει, πολύ σύντομα όπως είπε, στη νομοθετική ρύθμιση για το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν τα κανάλια μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης από το ΕΣΡ, ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς.

«Το μεσοδιάστημα από τώρα έως την ολοκλήρωση της αδειοδότησης δεν θα είναι ένα διάστημα που οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα λειτουργούν άνευ τιμήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε αναφερόμενος στο τίμημα: «ένα τεκμήριο υπάρχει, ο διαγωνισμός που διεξήχθη τον Αύγουστο. Διεξήχθη μία διαδικασία κρυστάλλινη, με εσωτερική συνοχή που κρίθηκε από το συνταγματικό δικαστήριο σε κάθε της βήμα και αποτελεί κριτήριο για το εύλογο ύψος του τιμήματος».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε πως στους τηλεοπτικούς σταθμούς τη τελευταία διετία έχουν καταλογιστεί 76 εκατ. ευρώ ως φόροι διαφημίσεων και έχουν εισπραχθεί περί τα 60 εκατ. ευρώ. Σημείωσε δε ότι θα διαμορφωθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου και θα μπορούν να εγγράφονται όλα τα ειδησεογραφικά site ως προϋπόθεση για να λάβουν κρατική διαφήμιση. Σε αυτό μάλιστα πρόσθεσε πως έχουν ήδη καταγραφεί περισσότερα από 300 διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι «για το 2015 και το 2016 έχουν καταλογιστεί 76 εκατ. από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων και έχουν πληρώσει οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών 60 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στους καναλάρχες λέγοντας ότι με «τρόπο αισχρό και καταδικαστέο δεν θέλουν να καταθέσουν πόθεν έσχες», υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αρνούνται αυτοί και να υποχρεούνται σε κατάθεση δημοσιογράφοι των 600 και 700 ευρώ.