current views are: 6

13 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση11:03

Δεν έδωσε απαντήσεις ο Μουζάλας για το δράμα της Μόριας και θα παραιτηθεί αν του το ζητήσει ο πρωθυπουργός

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης και ελάχιστες απαντήσεις για όσα του καταλογίζουν τις τελευταίες ημέρες για τη Μόρια και για άλλους καταυλισμούς έδωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι ”δεν δέχεται ότι έχει την ευθύνη για το μεταναστευτικό”, ενώ για πιθανή παραίτησή του μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, υπογράμμισε ότι θα το κάνει όταν το ζητήσει ο πρωθυπουργός και όταν ολοκληρώσει το έργο του. 

Δημοσίευση 11:03’

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης και ελάχιστες απαντήσεις για όσα του καταλογίζουν τις τελευταίες ημέρες για τη Μόρια και για άλλους καταυλισμούς έδωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι ”δεν δέχεται ότι έχει την ευθύνη για το μεταναστευτικό”, ενώ για πιθανή παραίτησή του μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, υπογράμμισε ότι θα το κάνει όταν το ζητήσει ο πρωθυπουργός και όταν ολοκληρώσει το έργο του. 

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης και ελάχιστες απαντήσεις για όσα του καταλογίζουν τις τελευταίες ημέρες για τη Μόρια και για άλλους καταυλισμούς έδωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι ”δεν δέχεται ότι έχει την ευθύνη για το μεταναστευτικό”, ενώ για πιθανή παραίτησή του μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, υπογράμμισε ότι θα το κάνει όταν το ζητήσει ο πρωθυπουργός και όταν ολοκληρώσει το έργο του. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε ”επίθεση δολοφονίας που του γίνεται τις τελευταίες ημέρες και για τις κατηγορίες ότι ”απέτυχε”:

Από πότε απέτυχα; Μέχρι πριν από 20 ημέρες δεν είχα αποτύχει. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την επίθεση δολοφονίας που γίνεται; Απέτυχα επειδή έχει λάσπη στη Μαλακάσα; Απέτυχα επειδή 65% των προσφύγων είναι προφυλαγμένοι από το κρύο;

Πρόσθεσε, δε, απαντώντας στις φήμες περί παραίτησης: ”Θα παραιτηθώ όταν μου ζητήσει ο πρωθυπουργός και όταν ολοκληρώσω το έργο μου”.

Σε σχέση με τα χρήματα για τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους πρόσφυγες τόνισε: ” Εδώ υπάρχει πάλι ένας μύθος που στηρίζεται σε μια αλήθεια. Για την Ελλάδα έχουν δοθεί 350 εκατ. ευρώ από τα οποία 175 στις ελληνικές αρχές και τα 175 στην Ύπατη Αρμοστεία. Εγώ δεν μπορώ να τους ελέγξω. Από τα 175 εκατομμύρια υπάρχει λίστα που εξηγεί που πήγαν τα χρήματα. Τα έχω πει 3 φορές στη Βουλή. Έχουμε δώσει 600 σελίδες, που εξηγούν ευρώ το ευρώ που πήγαν τα χρήματα”.

Πρόσθεσε, δε, αναφορικά με την καταγγελία του κ. Βουδούρη ότι σπαταλήθηκαν χρήματα: ”Δεν λέει τίποτα αυτό. Τα 70 εκατ. είναι κατατεθειμένα στην τράπεζα και το Φεβρουάριο θα εισπράξουμε τα 60 εκατομμύρια. Ο ελληνικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι τα παίρνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε ”κακή” την κατάσταση στα νησιά και ”διαχειρίσιμη” στην περιφέρεια.

Όπως πρόσθεσε:

”Δεν υπάρχουν τετράστερες δομές, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά”.

Αναφορικά με την απαγόρευση των δημοσιογράφων σε καταυλισμούς επισήμανε:

 Δεν υπάρχει κανείς που να ζήτησε άδεια για να πάει σε καταυλισμό και να μην του δόθηκε. Όποτε θέλει ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να μπαίνει στον καταυλισμό. Σε καμία χώρα δεν συμβαίνουν αυτά. Η είσοδος στους δημοσιογράφους, ακόμα και σε ανοικτές δομές γίνεται κατόπιν αιτήματος.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι ”δεν θα παραμείνουν οι πρόσφυγες στα νησιά. Γιατί η συμφωνία λέει ότι όποιος έρχεται από τον προηγούμενο Απρίλιο, θα πρέπει να επιστρέφεται. Υπάρχει καθυστέρηση στις επιστροφές. Στην Γερμανία θέλουν 17 μήνες για το άσυλο”.  

Βαρύτατη προσβολή ότι δεν δέχονται οι ξενοδόχοι τους πρόσφυγες

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι ”στην ουσία δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες, αλλά γίνεται αντιπολιτευτική πολιτική.

Νοιάζεται κανείς για τους πρόσφυγες ; Ή κάνουμε αντιπολιτευτική πολιτική; Εγώ λέω ότι πρέπει οι πρόσφυγες να παραμείνουν στα νησιά και να έρχονται στην ενδοχώρα οι ευάλωτοι και τα ανήλικα.

Πρόσθεσε, δε ότι ”οι ξενοδόχοι στα νησιά απαγόρευσαν την είσοδο των μεταναστών στα νησιά. Η δική μας κριτική λέει ότι για να μπορέσουμε να χτίσουμε καινούριες δομές κάπου πρέπει να μείνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Βαρύτατη είναι η προσβολή στον πολιτισμό η άρνηση των ξενοδόχων στους πρόσφυγες. Δεν έχτισα τη Μόρια. Πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε να φτιάχνουμε καινούρια σπιτάκια και για να γίνει αυτό, πρέπει να μεταφερθούν και δεν το δέχονται οι ξενοδόχοι. Δεν δέχομαι ότι έχω την ευθύνη”.

 

 

 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα