current views are: 3

17 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση17:09

Αυγενάκης: Δημοτικοί υπάλληλοι-φαντάσματα που δεν εργάζονται στα κέντρα φιλοξενίας

Ερώτηση αναφορικά με τους προσληφθέντες στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης προς τους υπουργούς, Έφη Αχτσιόγλου, Πάνο Σκουρλέτη και Γιάννη Μουζάλα.

Δημοσίευση 17:09’

Ερώτηση αναφορικά με τους προσληφθέντες στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης προς τους υπουργούς, Έφη Αχτσιόγλου, Πάνο Σκουρλέτη και Γιάννη Μουζάλα.

Ερώτηση αναφορικά με τους προσληφθέντες στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων έθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης στους υπουργούς, Έφη Αχτσιόγλου, Πάνο Σκουρλέτη και Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Αυγενακης κάνοντας λόγο για Δημοτικούς υπάλληλους-φαντάσματα, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύει την ανικανότητά της να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους-φαντάσματα που δεν γνωρίζει καν εάν εργάζονται.»

Ο κ. Αυγενάκης επικαλείται αναφορές βουλευτών της συγκυβέρνησης λέγοντας «όπως κατήγγειλαν πριν λίγο καιρό 20 βουλευτές της ίδιας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υπ’ αριθ. 2165/20-12-16 ερώτησή τους και επιβεβαίωσε εσχάτως ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» στις 16-01-17, από τους 2500 ανέργους που προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ το περασμένο φθινόπωρο για να στελεχώσουν 19 κέντρα φιλοξενίας και 5 hotspot σε 8 περιφέρειες της χώρας, απορροφήθηκε μόνο το 20%. Όσον αφορά δε, το υπόλοιπο 80% σε περίπτωση που δεν αγνοείται παντελώς η τύχη του, έχει απορροφηθεί από άλλες υπηρεσίες των δήμων.

«Οι πράξεις αυτές εκθέτουν τη χώρα κι έχουν προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή των καταστροφικών χειρισμών της Κυβέρνησης, καθώς από τα 17,5 εκ ευρώ που διατέθηκαν για τις προσλήψεις των υπαλλήλων–φαντασμάτων τα 10.9 προέρχονται από την ΕΚΤ, δημιουργώντας έτσι ένα τραγικά αρνητικό προηγούμενο στις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» τονίζει ο κ. Αυγενάκης ενώ καταλήγει θέτοντας τρία ερωτήματα στους αρμόδιους υπουργούς:

«Πόσοι εργάζονται όπως προβλέπει το πρόγραμμα και σε ποιές δομές προσφύγων;»

«Πόσοι στους δήμους και πόσοι δεν εργάζονται καθόλου;»

«Ποιος ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για την κάλυψη των αναγκών των δομών αυτών πέραν του Απριλίου οπότε και θα ολοκληρωθεί το εν λόγω πρόγραμμα;»


σχετικα αρθρα