Τα πυρά του στον Γιάννη Μουζάλα, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η αξιοπιστία του αμφισβητείται, πλέον, διεθνώς.

Αφορμή της τοποθέτησης του κ. Βαρβιτσιώτη στάθηκαν οι ευθύνες που επέρριψε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την πλημμελή προετοιμασία των προσφυγικών καταυλισμών για την υποδοχή του χειμώνα.

«Αυτή τη φορά είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που, μετά την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έρχεται και στηλιτεύει τον τρόπο διαχείρισης των υψηλών κονδυλίων, που έχει στη διάθεσή της η χώρα μας, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για παντελή απουσία διαφάνειας», αναφέρει ο Τομεάρχης και συμπληρώνει ότι «η πασίδηλη κυβερνητική ανεπάρκεια στο ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού προκαλεί, για ακόμη μία φορά, καταγγελίες και υποδείξεις από παγκόσμιους οργανισμούς, που εκθέτουν και διασύρουν διεθνώς τη χώρα μας».

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης διερωτάται «μήπως “στο σχέδιο δολοφονίας χαρακτήρα του” κ. Μουζάλα, για το οποίο κατηγορούσε πριν λίγες ημέρες τη Νέα Δημοκρατία, εμπλέκεται , από σήμερα, και όλη η διεθνής κοινότητα;».