Ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο το συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων για την εφαρμογή του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και του εφαρμοστικού νόμου. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής, θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που συνδέονται με την εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, καθώς μέσα στους επόμενους δύο μήνες πρέπει να αναληφθούν πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η διϋπουργική επιτροπή θα λειτουργεί, τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και γενικών γραμματέων, για τη συνεχή παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος και του καταλόγου των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν

Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί, Εσωτερικών Χ. Καστανίδης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοίδης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χ. Παμπούκης, καθώς και οι υφυπουργοί, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντ. Ρόβλιας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Τιμοσίδης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης, και Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης.