current views are: 5

1 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση20:11

Στα ύψη η κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για τα δάνεια των ΜΜΕ

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή αυτή τη φορά τα δάνεια των MME.

Δημοσίευση 20:11’

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή αυτή τη φορά τα δάνεια των MME.

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή αυτή τη φορά τα δάνεια των MME.

Αρχικά ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως ο Κήρυκας Χανίων «εξασφάλισε δάνειο 300.000 ευρώ ένα μήνα πριν αναστείλει την έκδοσή του. Είπατε ότι είναι μια ιστορική εφημερίδα και ότι είστε δισέγγονος του Βενιζέλου. Δισέγγονος του Βενιζέλου μπορεί να είστε, αλλά όχι κληρονόμος της ιστορίας του. Είστε κληρονόμος της διαπλοκής κ. Μητσοτάκη. Παίρνετε δάνεια με αέρα επειδή είστε κάποιος, όπως ο κ. Ψυχάρης. Γιατί το ακίνητο που βάλατε εγγύηση, είχε ξαναμπεί. Δεν πληρώσατε 11 χρόνια ούτε ένα ευρώ».

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τον Κήρυκα Χανίων και τον ΔΟΛ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Αναφερθήκατε στα δάνεια του Κήρυκα, αποκρύψατε ότι η εν λόγω περιφερειακή εφημερίδα ελέγχθηκε από την Εξεταστική. Αποκρύψατε ότι για το ζήτημα υπήρξε πόρισμα της τράπεζας της Ελλάδος ότι δεν υπήρξε πρόβλημα» είπε σε υψηλούς τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κλιμάκωσε τα πυρά του: «Το δάνειο είχε απόλυτη εξασφάλιση, δεν το γνωρίζετε αυτό; Ντροπή σας να πέφτετε τόσο χαμηλά σε αυτή την αίθουσα. Αποκρύψατε πως υπάρχουν εξασφαλίσεις. Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα. Πρέπει να σαστε πολύ απογοητευμένος για να φτάνετε σε σημείο να φτάνετε σε σημείο προσωπικών επιθέσεων».

Αναφορικά στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον ΔΟΛ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «όταν κάνατε κρυφές συναντήσεις με τον ίδιο δεν τα γνωρίζατε αυτά; Το επιβεβαιώνετε, έτσι; Επιβεβαιώνετε ότι ζητήσατε από τον κ. Ψυχάρη την αντικατάσταση του κ. Μητρόπουλου από τον κ. Μουλόπουλο;»

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Τσίπρας απάντησε στον κ. Μητσοτάκη ότι «μετά την συγκρότηση της εξεταστικής, η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση του δανείου του Κήρυκα».  

 «Ο κ. Φάμελλος στέλνει επιστολή στην τράπεζα Πειραιώς με την οποία αιτείται να βγει η σχετική αλληλογραφία της τράπεζας με τους εκπροσώπους της εταιρείας. Στη συνέχεια γίνεται δυνατή η ρύθμιση της οφειλής. Ποιος άλλος συμπολίτης θα μπορούσε να κάνει τη ρύθμιση της οφειλής; Πώς γίνεται 11 χρόνια να σας είχαν ξεχάσει;» είπε.

Ως προς τον κ. Ψυχάρη, ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε «αν θέλετε να με κρίνεται, αν εγώ ή άλλο μέλος της κυβέρνησης ευνόησε κάποιον από αυτούς τους κυρίους. Δεν είναι διαπλοκή αν βλέπουμε κάποιον, αλλά αν ευνοούμε κάποιον».

«Φαντάζομαι ότι δεν προτείνετε να κουρέψουμε τα δάνεια μας, όπως εσείς! Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει κουρέψει τα δάνεια του. Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και ξεπληρώνουμε σιγά σιγά τα δάνεια μας. Έχετε κουρέψει τα δάνεια σας δύο φορές. Δεν απαντήσατε για τον κ. Μουλόπουλο…» είπε απαντώντας εκ νέου ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Διαπλοκή κ. Παππά και κ. Τσίπρα είναι να προσπαθείτε να δώσετε άδεια στον κ. Καλογρίτσα και τώρα να τον έχετε εκδότη… Αν νομίζετε ότι μπορείτε να μας πάτε σε εκλογές με ζήτημα Κήρυκα και Siemens, ελάτε να πάμε σε εκλογές, να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις».  

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μην βιάζεται τόσο πολύ για εκλογές. «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Το να παρακαλάτε τους δανειστές για να έρθετε ξανά σε θέσεις εξουσίας, δεν είναι δημοφιλής στάση. Θα την πληρώσετε αυτήν την επιλογή σας».

 


σχετικα αρθρα