current views are: 5

4 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση07:11

Για ποιο λόγο προαναγγέλλει εξεταστική επιτροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Εξεταστική Επιτροπή για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, ότι και αν κάνουν θα γίνει. Ευθύνες θα αποδοθούν» δήλωσε από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα μόλις ανέλαβε την εξουσία και το τεράστιο κόστος που είχε στην οικονομία και στους πολίτες.

Δημοσίευση 07:11’

«Εξεταστική Επιτροπή για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, ότι και αν κάνουν θα γίνει. Ευθύνες θα αποδοθούν» δήλωσε από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα μόλις ανέλαβε την εξουσία και το τεράστιο κόστος που είχε στην οικονομία και στους πολίτες.

«Εξεταστική Επιτροπή για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, ότι και αν κάνουν θα γίνει. Ευθύνες θα αποδοθούν» δήλωσε από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα μόλις ανέλαβε την εξουσία και το τεράστιο κόστος που είχε στην οικονομία και στους πολίτες. Σύμφωνα με το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απόφασή του να μην υποχωρήσει στο θέμα της απόδοσης ευθυνών, δεν έχει εκδικητικό χαρακτήρα, αλλά να σταλεί το μήνυμα ότι κανείς στο μέλλον δεν θα μπορεί να παίξει στα ζάρια τις τύχες της χώρας.

Άλλωστε, τονίζουν από τη ΝΔ, θα πρέπει και η ελληνική κοινωνία που επωμίστηκε όλο το βάρος και στενάζει αυτή τη στιγμή από τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα, να μάθει ποιοι είναι υπεύθυνοι για τους τραγικούς χειρισμούς που οδήγησαν στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, στο κλείσιμο των τραπεζών και τελικά στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου». Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε ανύποπτο χρόνο απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής προς τον κ. Τσίπρα, τον ρώτησε σχετικά με τις αιφνιδιαστικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015: «Έγιναν για να απαλλαγείτε από τους εσωκομματικούς αντιπάλους ή για να παραγραφούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τους χειρισμούς του α’ εξαμήνου;».
 
Σε κάθε περίπτωση, το βλέμμα του προέδρου της ΝΔ και των συνεργατών του είναι στραμμένο στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει συμφωνήσει, δεχόμενος ήδη όλα τα νέα σκληρά μέτρα, παρά την αναφορά του στην προχθεσινή ομιλία του στην Ολομέλεια, πως «η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών». «Η μόνη αρχή που έχει ο κ. Τσίπρας είναι ότι δεν έχει καμία αρχή. Θα κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί περισσότερο στην εξουσία», σχολίαζε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η εκτίμηση που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης στην τελευταία κλειστή σύσκεψη που έγινε στην οδό Πειραιώς, πριν αναχωρήσει για τη Λέσβο, ήταν πως ο κ. Τσακαλώτος έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα που πηγαίνουν πολύ πέρα από το τέλος του τρίτου προγράμματος. «Οι δανειστές απαιτούν υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που δεν είναι τίποτε άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα», αναφέρει στους συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακόμη και έπειτα από τις πληροφορίες ότι Αλέξης Τσίπρας και Άγκελα Μέρκελ φέρονται να συμφωνούν στο κλείσιμο της αξιολόγησης εντός του Φεβρουαρίου, στη ΝΔ θεωρούν ότι θα καθυστερήσει να ολοκληρωθεί για ένα και μόνο λόγο: όχι γιατί ο πρωθυπουργός θα επιλέξει τη ρήξη με τους δανειστές, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε εκλογές, αλλά επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις ότι μπορούν να πετύχουν μια «δικαιότερη» συμφωνία με λιγότερα μέτρα και περισσότερες παραχωρήσεις για το χρέος ώστε να πεισθούν να τα υποστηρίξουν πολιτικά οι βουλευτές.

Σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη ο κίνδυνος της τακτικής που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, είναι να χαθεί κι άλλος χρόνος και η χώρα να φτάσει «σέρνοντας» μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, όταν θα έχει υποχρεώσεις ύψους 7,5 δις ευρώ, που θα πρέπει να πληρωθούν, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι δανειστές είναι σε θέση να προσφέρουν «συνολικό πακέτο» στην Ελλάδα ή θα επιχειρηθεί να σπάσουν τη συμφωνία σε κομμάτια με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να επιμηκυνθούν μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο, με ότι αυτό συνεπάγεται. 
 


σχετικα αρθρα