Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των φαινομένων πολιτικής βίας αναμένεται να εκδηλώσει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με παρέμβασή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν το σχέδιο νόμου για την έρευνα, την παραγωγή και τα δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων, το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου καθώς και το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη και των εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατήγγειλε επίθεση κατά της οικογένειάς του, προειδοποιώντας -όπως είπε- τους ανήθικους και δειλούς «να μείνουν μακριά από τη γυναίκα και το παιδί του».

Στη Χαλκίδα, η βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη δέχθηκε φραστική επίθεση, στη Ζάκυνθο η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητο» το βουλευτή Δημήτρη Βαρβαρήγο, ενώ στον Έβρο κυκλοφόρησαν αφίσες με τις φωτογραφίες των κυβερνητικών βουλευτών Ντόλιου, Τσαούση και Ρενταρή με τον τίτλο: «καταζητούνται για εγκλήματα κατά του λαού».