Ψυχραιμία συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απέναντι στα δημοσιεύματα περί μείωσης του αφορολόγητου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως «καλύτερα στα σενάρια που αναπαράγονται να κρατάμε μικρό καλάθι. Το ΔΝΤ έχει κάνει κάποιες εκτιμήσεις και ζητεί μέτρα. Και τίποτα δεν έχει αλλάξει στη δική μας τοποθέτηση που λέει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομοθετήσουμε προληπτικά μετρά».

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση θέλει «αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων» και θα φτάσει μέχρι τέλους. Και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δουλεύει με βασικό στόχο το όσο πιο δυνατό σύντομο κλείσιμο της αξιολόγησης». Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις είναι διαρκείς και εκτίμησε ότι «θα διαμορφωθεί ένας συσχετισμός τέτοιος που θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

«Εμείς θέλουμε το δυνατόν συντομότερο να διαμορφωθούν οι άξονες μιας συμφωνίας. Και τα βήματα που θα απομένουν θα είναι τυπικού χαρακτήρα» είπε και ξεκαθάρισε ότι παραμένει «προτεραιότητα και κεντρικός στόχος να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Είναι δεδηλωμένος πρωτεύων στόχος».