current views are: 6

13 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση20:01

Τι είπε ο Μητσοτάκης στη Μέρκελ για τις εκλογές – «Δεν ψηφίζουμε δημοσιονομικά μέτρα», λένε από τη ΝΔ

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους βουλευτές του CDU στην Budenstag.

Δημοσίευση 20:01’

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους βουλευτές του CDU στην Budenstag.

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές του CDU στην Bundestag. Όπως σημείωναν από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, η κατάσταση στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα, καθώς υπάρχει μια μεγάλη κόπωση και καχυποψία.

«Η άποψη της ΝΔ, είναι ξεκάθαρη ότι η χώρα θα έβγαινε από την κρίση αν δεν πήγαινε σε εκλογές το 2015. Πρέπει να βλέπουμε και τις δυο πλευρές του λόφου, υπάρχουν πολλές φωνές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που λένε να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη» σημείωναν οι ίδιοι και για αυτό και το κεντρικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, αλλά αντιθέτως να παραμείνει στο στενό πυρήνα της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης προς τον κ. Τσίπρα, κάτι που λέει εδώ και καιρό, όπως τόνιζαν από την ΝΔ, είναι να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό είναι και το πρώτο σενάριο που βλέπει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το δεύτερο είναι εκλογές άμεσα και το τρίτο να σέρνεται η χώρα μέχρι καλοκαίρι. «Το τι θα κάνουμε στη συνέχεια; θα περιμένουμε τις 20 Φεβρουαρίου και θα το δούμε μετά», σημείωναν από τη ΝΔ και προσέθεταν: «Εμείς δεν μπορούμε να προκαλέσουμε εκλογές, αλλά να ζητάμε εκλογές, αν συνεχιστεί μετά τις 20 Φεβρουαρίου, θα είμαστε πιο αυστηροί στην κριτική μας».

Σχετικά με το θέμα των εκλογών, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στη Γερμανίδα καγκελάριο, στη  ΝΔ, θεωρούν ότι οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα, είναι η λύση για τη χώρα. «Τα ίδια που λέει στην Ελλάδα τα ίδια λέει και εδώ. Όπως είπα είναι υπερβολικό να μας ζητάνε τέτοια μέτρα», τόνιζαν από τη ΝΔ. «Το αν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, αφορά την Ελλάδα και θα συμβεί είτε αν το επιλέξει ο Ίδιος ο κ. Τσίπρας, είτε αν χάσει την κυβέρνηση πλειοψηφία».

«Το σκεπτικό μας είναι πως αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές σύντομα θα είναι καλό για την Ελλάδα και θα είναι καλό μήνυμα και στην Ευρώπη που θα λειτουργήσει υπέρ και για τις δυνάμεις της μετριοπάθειας. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη που βλέπουν ότι οι εκλογές είναι λύση στο ελληνικό πρόγραμμα» τόνιζαν.

Αναφορικά με το αν στη ΝΔ έχουν πειστεί για τις προθέσεις του κ. Τσίπρα, σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντούσαν πως όταν βλέπουν κυβερνητικούς βουλευτές να μιλούν για δραχμή και να μην αποδοκιμάζονται, αυτό μπορεί να προβληματίζει τον καθένα για το τι σκέφτεται ο κ. Τσιπρας. «Εμείς δεν θα ψηφίσουμε δημοσιονομικά μέτρα. Διαρθρωτικά ναι, δημοσιονομικά όχι», διευκρίνιζαν.

Επίσης στη ΝΔ υπάρχει ικανοποίηση, καθώς δεν ζητήθηκε και ούτε ασκήθηκε πίεση για ψήφιση σε νέα μέτρα που ενδεχομένως να καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το επόμενο ραντεβού του κ. Μητσοτάκη, είναι για αύριο στις 11:30 το πρωί με τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε. «Θα είναι μια πιο τεχνική συζήτηση και σαφώς πιο δύσκολη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνομιλία που είχε απόψε με τους Έλληνες δημοσιογράφους και για αυτό στη συγκεκριμένη συνάντηση θα συνοδεύεται από τα στελέχη του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου Στέλιο Πέτσα και Χρήστο Σταϊκούρα.


σχετικα αρθρα