Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», αναφερόμενος στους οίκους αξιολόγησης, τόνισε τα εξής: «Φοβάμαι πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα. Έχω την αίσθηση πως κάποιες συζητήσεις που έγιναν χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες ήταν εξαιρετικά σημαντικές. Τι θέλω να πω. Συζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους Οίκους αξιολόγησης που έχει απέναντι της κατά πόσον η είσοδος των ιδιωτών συνιστά ελεγχόμενη πτώχευση. Αυτό που τους είπαν είναι πως εμείς (οι Οίκοι αξιολόγησης) αυτό το θεωρούμε πτώχευση αλλά μετά από ένα διάστημα θα επαναφέρουμε, θα επανακατατάξουμε την Ελλάδα.

Τι σημαίνει αυτό. Αυτό σημαίνει ότι λένε.. πάμε τώρα να πάρουμε τα ασφάλιστρα κινδύνου να κερδίσουν οι κερδοσκόποι και μετά θα επαναφέρουμε τα πράγματα εκεί που θέλουμε.

Φτάσαμε στο σημείο η ηγεσία της Ευρώπης να συζητά μαζί τους αυτό το ενδεχόμενο.

Φαίνονται δηλαδή οι Οίκοι αξιολόγησης ισχυρότεροι από τους πολιτικούς. Και αυτό δεν αφορά μόνον την Ελλάδα. Παίζουν το ίδιο παιγνίδι με την Πορτογαλία προσπαθώντας να επιβάλλουν την πτώχευση για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους. Προσπαθούν λοιπόν να κερδίσουν τα ασφάλιστρα κινδύνου που ανέρχονται στο ποσόν των 100 δις . Ο Ομπάμα γιατί άραγε φωνάζει για να στηριχθεί η Ελλάδα; Γιατί ακριβώς δεν γνωρίζει αν το σύστημα του αντέχει να δώσει αυτά τα 100 δις στα στοιχήματα που έχουν παιχτεί σε βάρος της Ελλάδας. Μιλάμε για ένα ντόμινο που θα παρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη».