Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Συγκεκριμένα, στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι στην έκθεση του επικαιροποιημένου μνημονίου, στη σελίδα 165, προβλέπεται ρητά η μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ που σήμερα ανέρχεται στα 360 ευρώ το μήνα και υπάρχει πρόβλεψη για μείωση και των κατώτατων συντάξεων των υπολοίπων ταμείων.

Σημειώνεται, ότι στο μεσοπρόθεσμο υπάρχει απλά η πρόβλεψη για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ και άλλων συνταξιοδοτικών ταμείων. Ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε, επίσης, ότι τη Δευτέρα η ίδια εφημερίδα αποκάλυψε ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους εφεδρείας.

«Ύστερα και από αυτή τη νέα αποκάλυψη, ο κ. Βενιζέλος αντί να υπεκφεύγει με αοριστολογίες, θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις στη Βουλή για το θέμα αυτό που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.
TAGS