Με ανάμεικτα συναισθήματα σε ότι αφορά την εικόνα αλλά και την ουσία των όσων ειπώθηκαν στη σημερινή μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή, εμφανίστηκαν τα μέλη των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας τόνιζαν στις συζητήσεις τους την εικόνα του πρωθυπουργού την ώρα που μιλούσε εκτός κειμένου και εξαπέλυε επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εκείνοι της ΝΔ στα ερωτήματα που όπως είπαν έθεσε ο κ. Μητσοτάκης αλλά ποτέ δεν πήρε απάντηση.

«Όταν ο Τσίπρας αφήνει το κείμενο που έχει μπροστά, εκνευρίζεται και μιλάει εκτός κειμένου με ένταση, δεν παίζεται», αναφέρει στο Newpost βουλευτής της πλειοψηφίας με συνάδελφό του να προσθέτει πως: «το καλό είναι ότι πλέον μπορεί να μιλά εκνευρισμένος χωρίς κάνει λάθη, λέγοντας πράγματα που δεν πρέπει να ειπωθούν».

«Ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από το ερώτημα του τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση», λέει βουλευτής της ΝΔ με εμπειρία σε κυβερνητικό πόστο και σημειώνει: «μια εβδομάδα ρωτά τι έκανε ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο. Όταν του απάντησε όμως ότι ζήτησε τη μείωση των πλεονασμάτων επέλεξε να σωπάσει».

Άλλος βουλευτής της ΝΔ πάντως έθεσε το θέμα της Ρότσιλντ και το ταξίδι του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι δεν δόθηκαν απαντήσεις. «Ο πρωθυπουργός παραμένει εκτεθειμένος γιατί αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με ένα τηλεφώνημα του υπουργού των Οικονομικών στον ΟΔΗΧ, ούτε οι συμφωνίες κλείνονται με ταξίδι στους γιάπηδες». « Από πού και ως που ο πρωθυπουργός πηγαίνει σε γραφεία εταιρίας αντί να έρθουν οι εκπρόσωποί της στο Μαξίμου; Πίσω από αυτά υπάρχει κάτι», σημείωσε.

Ωστόσο στο καθαρά επικοινωνιακό κομμάτι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από την εικόνα «αμφιθεάτρου» που εμφάνισε η Ολομέλεια. «Σε κάτι τέτοια, αυτοί δεν παίζονται», έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του δεν είναι μαθημένο σε τέτοιες συμπεριφορές. Έτερος βουλευτής μάλιστα σημείωσε ότι η ηγεσία του κόμματος αναγκάζεται να απολογηθεί για λανθασμένες δηλώσεις (δείχνοντας προς τη κατεύθυνση του αντιπροέδρου κ. Γεωργιάδη) που δεν εκπροσωπούν το κόμμα. Κάπου εκεί πάντως βουλευτής μικρότερου αντιπολιτευτικού κόμματος με μεγάλη εμπειρία στα κοινοβουλευτικά, ήρθε για να δώσει την εξήγηση της πορείας της συζήτησης: «ο Μητσοτάκης έχασε τη στιγμή που έφυγε από το θέμα της ασφάλειας, ανοίγοντας την ατζέντα».

«Δεν έχει σημασία τι λέγεται σε αυτές τις συζητήσεις αλλά το πώς έχει η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θ’ αναγκαστεί να πάει σε εκλογές, γιατί δεν της βγαίνουν τα δημοσιονομικά και η εκτέλεση του προϋπολογισμού», κατέληξε βουλευτής της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει τις εξελίξεις.