ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με φόντο τις ομιλίες Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2017, 12:16 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2017, 13:07
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με φόντο τις ομιλίες Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Τέσσερα ερωτήματα «που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θέτει η Νέα Δημοκρατία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέσσερα ερωτήματα «που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θέτει η Νέα Δημοκρατία. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι προσπαθεί να προστατεύσει τον αρχηγό της.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ σημειώνει πως «κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε προς τον πρωθυπουργό τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα. Ο κ. Τσίπρας αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα». 

«Επειδή τα ερωτήματα αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και κάθε πολίτη τα επαναλαμβάνουμε και ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

  • Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;
  • Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;
  •  Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;
  •  Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;».

«Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις. Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει», καταλήγει η ΝΔ.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Η ηγεσία της ΝΔ έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή. Και  πριν κλείσουν 24 ώρες, από το πέρας της συνεδρίασης, με ένα non parer και μια ανακοίνωσή της προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη.  Δύσκολα πράγματα, σχεδόν αδύνατον...».