ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Siemens: Προανακριτική για Άκη-Μαντέλη-Αλογοσκούφη-Μαρκογιαννάκη

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2011, 19:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σκάνδαλο Siemens: Προανακριτική για Άκη-Μαντέλη-Αλογοσκούφη-Μαρκογιαννάκη
Facebook Twitter Whatsapp
Το κυβερνών κόμμα αποφάσισε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της  Siemens και ήδη το Προεδρείο της ΚΟ του κόμματος συγκεντρώνει τις υπογραφές των βουλευτών.
Το κυβερνών κόμμα αποφάσισε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της  Siemens και ήδη το Προεδρείο της ΚΟ του κόμματος συγκεντρώνει τις υπογραφές των βουλευτών. Το κείμενο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι αύριο, Πέμπτη, ενώ τα πρόσωπα που προτείνονται για την επιτροπή είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τα εξοπλιστικά προγράμματα «Patriot» και «Ερμής», ο Τάσος Μαντέλης για τα 200.000 γερμανικών μάρκων που βρέθηκαν στο λογαριασμό του, ο Γιώργος Αλογοσκούφης για τον ΟΤΕ ως εποπτεύων υπουργός και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για την παραλαβή του C4I.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είχε δηλώσει ότι η Βουλή δεν πρόκειται να κλείσει εάν η υπόθεση Siemens δεν ξεκαθαρίσει

Με βάση τα δεδομένα και τις ασφυκτικές ημερομηνίες η Προανακριτική θα πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα και το πόρισμά της να κατατεθεί πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις διακοπές του Αυγούστου, προκειμένου η Ολομέλεια να αποφασίσει την παραπομπή ή μη των τεσσάρων πολιτικών.