Η πρώτη σκέψη που κάνει κανείς μαθαίνοντας ότι συγκεντρώνονται υπογραφές για προανακριτική επιτροπή διερεύνησης του σκανδάλου της Siemens με παραπομπή δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και δύο της ΝΔ, είναι… ισοπαλία. Η δεύτερη μαθαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει δεκάρα σήμερα για τους δύο πρώην δικούς του και αντιστοίχως η ΝΔ  αδιαφορεί πλήρως για τους πρώην δικούς της, πάλι σε κάνει να σκεφτείς… ισοπαλία.

Ο Τσοχατζόπουλος, ο Μαντέλης, ο Αλογοσκούφης και ο Μαρκογιαννάκης δεν σηματοδοτούν τίποτε σήμερα για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Θεωρούνται και είναι πολιτικά καμένοι. Αν καούν λίγο παραπάνω, ουδείς από το πολιτικό προσωπικό των δύο μεγάλων κομμάτων ασχολείται.

Ωστόσο η διαδικασία παραπομπής τους και δη με διαδικασία- εξπρές προκαλεί ευλόγως την εντύπωση ότι το σκάνδαλο Siemens, το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο στην μεταπολεμική ιστορία, κουκουλώνεται προκειμένου να ξεχαστεί.

Οι πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, δημιουργούν κοινή πεποίθηση ότι ο Σίχατσεκ, ο Χριστοφοράκος και οι συνεργάτες τους, είχαν λαδώσει ακόμα και τις… πόρτες των αρμοδίων υπουργείων. Και αίφνης παραπέμπονται τέσσερις υπουργοί οι οποίοι κρατούν εδώ και χρόνια τον… μουτζούρη.

Δεν υιοθετούμε την άποψη ότι αυτή η παραπομπή θα κάνει την κοινή γνώμη να συμπαθήσει όσους παραπέμπονται. Ούτως ή άλλως, σε διαφορετικό βεβαίως βαθμό ο καθένας, από τους πολίτες θεωρούνται απεχθείς.

Ταυτοχρόνως εκτιμούμε ότι αυτού του είδους οι κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού, φουντώνουν την αγανάκτηση της πλατείας, καθώς δημιουργούν την πεποίθηση ότι η τελική κατάληξη των σκανδάλων είναι το κουκούλωμα.

ΑΣΚ
TAGS