current views are: 7

22 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση13:09

To παρασκήνιο της ερώτησης των 14 του ΣΥΡΙΖΑ στον Καμμένο- Ενοχλημένοι οι βουλευτές με τη διαρροή

Ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι» – Αιχμηρή δήλωση από Αναγνωστοπούλου

Δημοσίευση 13:09’

Ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι» – Αιχμηρή δήλωση από Αναγνωστοπούλου

Έντονο παρασκήνιο και πολύ σούσουρο προκάλεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο της ερώτησης των «14» προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του μικρότερου κυβερνητικού ετέρου, Πάνο Καμμένο.

Ο χρόνος που επιλέχθηκε να γίνει η διαρροή και οι συνειρμοί που προκλήθηκαν με τη τοποθέτηση του τέως υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και την προσέγγιση με την κεντροαριστερά, ενόχλησαν αρκετούς υπογράφοντες. Χαρακτηριστική προς αυτή τη κατεύθυνση ήταν η αναφορά στο Newpost υπογράφοντα βουλευτή, πως η συλλογή των υπογραφών έγινε πριν τις ρουκέτες Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. « Ζήτησα να αφαιρεθεί η υπογραφή μου μετά από αυτή την εξέλιξη, αλλά μου είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και η Σία Αναγνωστοπούλου η οποία σε δήλωση της στο Newpost, αναφέρει ότι: « όταν ο κοινοβουλευτικός έλεγχος υπονομεύεται από διαρροές τότε υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας. Όταν δημιουργείται πολιτική ζήτημα για ερωτήσεις που δεν έχουν καν κατατεθεί τότε η πολιτική ζωή αφήνεται σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν έχω υπογράψει καμία ερώτηση που αφορά τα εξοπλιστικά και έχει κατατεθεί Βουλή».

«Είναι τουλάχιστον αδόκιμο να βγαίνει διαρροή πριν κατατεθεί η ερώτηση. Και αυτός είναι ο πιο ήπιος όρος που μπορώ να χρησιμοποιήσω», είπε έτερος βουλευτής σημειώνοντας με νόημα πως η τελική μορφή της ερώτησης μπορεί να έχει εντελώς διαφορετική μορφή και περιεχόμενο από αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλοι αναζητούν το πρόσωπο εκείνο που έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο. Προς το παρόν ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος και για ποιους λόγους επέλεξε να το πράξει. Ο ίδιος ο κ. Φίλης ωστόσο όπως λένε οι ίδιοι οι βουλευτές, τους ενημέρωσε πως δεν ήταν δική του πρωτοβουλία ούτε βρίσκεται αυτός πίσω από τη διαρροή.


σχετικα αρθρα