current views are: 5

23 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση07:10

Ποτάμι: Οι δηλώσεις Λαγκάρντ ακυρώνουν την κυβερνητική προπαγάνδα

Το Ποτάμι κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι «κάνουν το άσπρο – μαύρο» σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας.

Δημοσίευση 07:10’

Το Ποτάμι κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι «κάνουν το άσπρο – μαύρο» σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας.

Οι δηλώσεις μετά τη χθεσινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με την επικεφαλής του ΔΝΤ «ακυρώνουν την προπαγάνδα» της κυβέρνησης δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι «κάνουν το άσπρο – μαύρο» σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας.

«Μέρκελ-Λαγκάρντ φαίνεται πως δεν διαβάζουν τα κυβερνητικά nonpaper για να μάθουν την αλήθεια. Από τις επίσημες δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Μαξίμου, επιβεβαιώνουν ότι συμφώνησαν πως η διαφορά που είχαν για την επίτευξη των πλεονασμάτων του 3,5% θα καλυφθεί όχι με ελάφρυνση του χρέους, αλλά με τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «όλες οι διαφορές που είχαν οι εταίροι καλύφθηκαν με το πιο δυσμενές σενάριο για μας: το χρέος θα συζητηθεί αργότερα κι αφού εφαρμοστούν τα μέτρα». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, «η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε με καθαρό τρόπο τη συμφωνία της Ελλάδας για «την ικανοποίηση των απαιτήσεων του ΔΝΤ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα».

«Παρ’όλα αυτά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει ακάθεκτη την προπαγάνδα της, κάνοντας το άσπρο-μαύρο. Και δεν το κάνει για τους βουλευτές. Αυτοί θα πουν ‘ναι’ σε ό,τι τους φέρουν. Το κάνει γιατί είναι το μόνο που ξέρει» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.


σχετικα αρθρα