current views are: 7

24 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση04:58

Ποιες κινήσεις προετοιμάζουν στη ΝΔ μετά το Eurogroup

Τα επόμενα αντιπολιτευτικά βήματα σχεδιάζουν στη ΝΔ, με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχουν ρίξει στο τραπέζι των κλειστών συσκέψεων στην οδό Πειραιώς

Δημοσίευση 04:58’

Τα επόμενα αντιπολιτευτικά βήματα σχεδιάζουν στη ΝΔ, με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχουν ρίξει στο τραπέζι των κλειστών συσκέψεων στην οδό Πειραιώς

Τα επόμενα αντιπολιτευτικά βήματα σχεδιάζουν στη ΝΔ, με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχουν ρίξει στο τραπέζι των κλειστών συσκέψεων στην οδό Πειραιώς, μια σειρά από σενάρια για κινήσεις, ώστε η κυβέρνηση να πιεστεί και να εγκαταλείψει την πολιτική της αβεβαιότητας, η οποία, όπως τονίζουν δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία.
 
Η πρώτη από αυτές τις πρωτοβουλίες ανακοινώθηκε χθες από τον Βασίλη Κικίλια κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αφορούσε το αίτημα για σύγκλιση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου οι κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης να ενημερώσουν το Σώμα για τα όσα έγιναν στο Eurogroup. Μάλιστα, με αφορμή τη συνεδρίαση της προσεχούς Τρίτης, κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος μιλώντας στο newpost.gr, έθετε δηκτικά τρία ερωτήματα:

  • Οι δύο, δηλαδή οι κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, έχουν την ίδια άποψη;
  • Οι τρεις, δηλαδή οι κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, με τον κ. Τσίπρα, έχουν την ίδια άποψη;
  • Άραγε ποιος από τους δύο στο επόμενο διάστημα θα βρίσκεται στην ίδια θέση;

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στόχος της γαλάζιας στρατηγικής είναι να αναδείξει τις θεμελιώδεις διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης και μάλιστα μεταξύ κορυφαίων στελεχών, γεγονός που έχει βαρύ αντίκτυπο στη διαπραγμάτευση, ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει σε αναδόμηση του οικονομικού επιτελείου για να πετύχει τους στόχους του. Σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής, η απόφαση έχει ληφθεί ήδη.
 
Καταρχήν τα γαλάζια στελέχη ζητούν από την κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία, γιατί αλλιώς, όπως τονίζουν, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Παράλληλα, από την αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζουν ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα, καθώς αυτά είναι αποκλειστικής ευθύνης Τσίπρα- Καμμένου, ενώ διευκρινίζουν πως δεν έχουν δεχθεί σχετική πίεση από το εξωτερικό ή το εσωτερικό.
 
Την ίδια ώρα το αίτημα για εκλογές παραμένει στο τραπέζι, δεδομένου ότι δεν το συνδέουν μόνο με την οικονομία, αλλά με τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα. Μάλιστα υπενθύμιζαν ότι κάλπες δεν ζητούν το τελευταίο διάστημα, αλλά από τον περασμένο Απρίλιο, σημειώνοντας πως αν είχαν γίνει ήδη, η κατάσταση στη χώρα θα ήταν τελείως διαφορετική.


σχετικα αρθρα