current views are: 3

24 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση07:03

Καμμένος: Θα μπλοκάρουμε όποιον κ. Φίλη έχει ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές» της συνεργασίας μας

Σκληρή απάντηση στα «πυρά» που εξαπέλυσε χθες ο Νίκος Φίλης κατά του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ

Δημοσίευση 07:03’

Σκληρή απάντηση στα «πυρά» που εξαπέλυσε χθες ο Νίκος Φίλης κατά του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ

Σκληρή απάντηση στα «πυρά» που εξαπέλυσε χθες ο Νίκος Φίλης κατά του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ, έδωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Θα μπλοκάρουμε όποιον κ. Φίλη έχει ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές» της συνεργασίας μας», είπε και υπογράμμισε «Όταν βγήκε ο Φίλης κατά των Ποντίων τον μπλοκάραμε, όταν επιτέθηκε στην Εκκλησία τον μπλοκάραμε».

Επίσης ο κ. Καμμένος σημείωσε, ερωτηθείς για το αν το έχει συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, πως: «Έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό από μεμονωμένες δηλώσεις»

Αναφερθείς στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τη γειτονική χώρα για «απώλεια ψυχραιμίας». Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «στην περιοχή των Ιμίων βρίσκεται συνεχώς ελληνική παρουσία και χθες δεν έγινε καμία πτήση τουρκικού ελικοπτέρου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τουρκική μονταζιέρα».

Για τους  Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο είπε ότι θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Τέλος, για την προμήθεια των εξοπλιστικών ο Πάνος Καμμένος είπε: «Για τα νέα F-35, δεν ψωνίζω εγώ, υπάρχει μια απαίτηση της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση, όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσουν τα όργανα.
Μέχρι στιγμής οι Γερμανοί ζητάνε μνημόνια, οι Αμερικανοί μας έχουν δώσει μέσω του ΝΑΤΟ δωρεάν 14 σινούκ, 40 ελικόπτερα ακόμα, εξοπλισμούς, πάμε για πενταετή στρατιωτική συμφωνία». Εμείς είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ζητήσουμε παραπάνω χρήματα από τον ελληνικό λαό, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε βοήθεια, τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως «34 δισ. περιουσία του υπουργείου και των ταμείων αρχίζει να αποδίδει άμεσα, τα χρήματα αυτά πάνε όλα για τον ελληνικό λαό».

Για το μισθολόγιο των στρατιωτικών, είπε πως «με την απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευμένο, ο μισθός των στρατιωτικών δεν θα πέσει ούτε ένα ευρώ». 


σχετικα αρθρα