current views are: 8

25 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση16:15

Σκληρή απάντηση της Αθήνας σε Τσαβούσογλου: Δεν κατανοεί τα γεγονότα – Επιλέγει προσωπικές επιθέσεις

Σκληρή απάντηση στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις του ότι «αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει».

Δημοσίευση 16:15’

Σκληρή απάντηση στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις του ότι «αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει».

Σκληρή απάντηση στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις του ότι «αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει».

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του» ανέφερε το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Τα όσα είπε ο Τσαβούσογλου επί της ουσίας αποτελούν απάντηση στα όσα είχε πει ο Νίκος Κοτζιάς στην εκπομπή ”Ιστορίες” του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για το περίφημο tour του Τούρκου ΓΕΕΘΑ στην περιοχή των Ιμίων. Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι και να ήθελε, ο Τούρκος Αρχηγός του Στρατού δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια «γιατί είχαμε πάρει τα μέτρα μας» καθώς «προστατεύουμε τους χώρους της Ελλάδας με πολύ μεγαλύτερη προσοχή απ’ ότι γινόταν στο παρελθόν» επισημαίνοντας ότι η Τουρκία κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει «ότι επειδή έχουμε την οικονομική κρίση, ότι είμαστε αδύναμοι όσον αφορά την προστασία της ασφάλειας της χώρας και της κυριαρχίας μας» που «είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε, επίσης, ότι “Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε”, αφήνοντας αιχμή για την κρίση του 1996.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενους στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.


σχετικα αρθρα