current views are: 7

26 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση07:10

Δυναμική απάντηση Καμμένου σε Τσαβούσογλου: Ας πατήσουν οι Τούρκοι στα Ίμια, να δούμε πως θα φύγουν μετά

Στα ύψη το θερμόμετρο της ελληνοτουρκικής κόντρας

Δημοσίευση 07:10’

Στα ύψη το θερμόμετρο της ελληνοτουρκικής κόντρας

Σκληρή απάντηση έδωσε από την πλευρά του στην χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι ”όποιος πατά σε ελληνικό νησί θα αντιμετωπίζεται άμεσα, ενώ πρόσθεσε ότι ”αν έρθουν οι Τούρκοι, να δούμε πως θα φύγουν μετά”.

Όπως τόνισε: ”Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε πρόκληση. Με ηρεμία, σωφροσύνη αλλά και αποφασιστικότητα. Οποιοδηποτε αεροσκάφος, οποιοδήποτε πλοίο θα αναχαιτίζεται. Πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας όχι ο Σημίτης. Υπουργός Εξωτερικών ο Κοτζιάς και όχι ο Πάγκαλος”.

Υπογράμμισε επίσης ότι ”Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ο οποιοσδήποτε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα.  Για να τελειώνουμε.Θα πατήσουν, να δούμε πως θα φύγουνε μετά. Αυτές οι προσπάθειες από την Τουρκική πλευρά είναι κινήσεις πανικού, φέρνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για την Τουρκία. Η Ελλάδα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω όσον αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα”. 

Σε σχέση με τα επεισόδια που προβάλλονται από τα ΜΜΕ τόνισε: ”Δεν υπάρχουν πια ελεύθερα δίκτυα και ελεύθεροι δημοσιογράφοι. Έχουμε δει απίστευτα πράγματα, ειδήσεις μαϊμού. Αυτές είναι προσπάθειες που προκαλούν θυμηδία”.

Τσαβούσογλου: Αν έπρεπε να ανέβουμε στα Ίμια θα το είχαμε κάνει

Η δήλωση του κ. Καμμένου ήρθε ως απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος χθες υπογράμμισε ότι “αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει”.

Στην ουσία με αυτή την δήλωση απαντά στα όσα είχε πει ο Νίκος Κοτζιάς στην εκπομπή ”Ιστορίες” του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για το περίφημο tour του Τούρκου ΓΕΕΘΑ στην περιοχή των Ιμίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της είχε τονίσει στην εκπομπή ότι και να ήθελε, ο Τούρκος Αρχηγός του Στρατού δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια «γιατί είχαμε πάρει τα μέτρα μας» καθώς «προστατεύουμε τους χώρους της Ελλάδας με πολύ μεγαλύτερη προσοχή απ’ ότι γινόταν στο παρελθόν» επισημαίνοντας ότι η Τουρκία κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει «ότι επειδή έχουμε την οικονομική κρίση, ότι είμαστε αδύναμοι όσον αφορά την προστασία της ασφάλειας της χώρας και της κυριαρχίας μας» που «είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισήμανε, δε, ότι “Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε”, αφήνοντας αιχμή για την κρίση του 1996.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενους στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αφήσει και δεύτερη αιχμή λέγοντας: “Αυτό δεν μας προκαλεί απορία, αφού και ο επικεφαλής του κουρδικού PKK Οτσαλάν είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα”.

Λοβέρδος: Μόνο ανεύθυνοι θα επέλεγαν την πόλωση στα εθνικά θέματα

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατακεραύνωσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο ”Ακριβώς επειδή Πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος, ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα. Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση”.

 

 


σχετικα αρθρα