ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη για το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος»: Επικράτησαν οι κομματικές επιλογές και όχι οι άξιοι και ικανοί

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2017, 09:03 / Ανανεώθηκε 1 Μαρτίου 2017, 09:23
Κεφαλογιάννη για το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος»: Επικράτησαν οι κομματικές επιλογές και όχι οι άξιοι και ικανοί
Facebook Twitter Whatsapp

Την τοποθέτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σχολιάζει η τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την τοποθέτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σχολιάζει η τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας πως αυτό γίνεται «κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών». 

«Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες, μετά την ιστορική παράδοση του "Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" στην ελληνική κοινωνία, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι υποψίες ότι οι λογικές από το παρελθόν είναι ανίκητες», σημειώνει η κυρία Κεφαλογιάννη και επισημαίνει πως «όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων». 

«Το τεράστιο αυτό έργο – σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να γίνεται κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών», καταλήγει.

Ολόκληρη η δήλωση: 

«Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες, μετά την ιστορική παράδοση του "Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" στην ελληνική κοινωνία, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι υποψίες ότι οι λογικές από το παρελθόν είναι ανίκητες. 
 
Εδώ και καιρό, είχαμε επισημάνει ότι όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.
 
Δυστυχώς, όμως, παρά τις καθολικές αντιδράσεις που υπήρξαν, παρά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία. 
 
Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι θα ακολουθήσουμε το δρόμο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, και κυρίως της λογοδοσίας για την επιλογή προσώπων που θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και θα διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού. 
 
Το τεράστιο αυτό έργο – σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
 
Δεν μπορεί να γίνεται κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών».