Απορρίπτει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την πολιτική βία η ΝΔ και αντιπροτείνει να φέρει το θέμα η κυβέρνηση προς συζήτηση στη Βουλή. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε την κυβέρνηση «να διευκρινίσει προς τα πού σκέπτεται να κατευθύνει αυτή την πολιτική πρωτοβουλία», προσθέτοντας: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα ή ποινικές κυρώσεις πέραν των όσων προβλέπει το Δίκαιο της χώρας μας».

Επιχειρηματολογώντας ο κ. Μιχελάκης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν για όποιο θέμα προκύπτει η κυβέρνηση να βρίσκει την εύκολη λύση των διακομματικών επιτροπών. Με αυτή την λογική σε λίγο δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει και να αποφασίζει η Βουλή και μάλιστα για θέματα που είναι κατ΄ εξοχήν στην αρμοδιότητά της».

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε και στο θέμα που ανέκυψε από τις δηλώσεις του συμβούλου του προέδρου του κόμματος Χρύσανθου Λαζαρίδη για το θέμα της πολιτικής βίας, κάνοντας λόγο για «προσπάθειες διαστρέβλωσης και παραποίησης των θέσεών που είναι εκ του πονηρού και αποσκοπούν στην μικροκομματική εκμετάλλευση που μόνο κακό κάνουν στην ανάγκη για ομόθυμη αντιμετώπιση των φαινομένων βίας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η θέση της ΝΔ είναι καθαρή και σταθερή: καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται όποια αιτία κι αν έχει όποια πρόφαση κι αν επικαλείται σε όποιον και όπου κι αν απευθύνεται. Το ίδιο έκανε και ο κ. Λαζαρίδης καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε φαινόμενο βίας».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, λέγοντας: «Στη Βουλή ο κ. Παπουτσής είχε δηλώσει ότι η βία γεννά βία, όταν αναφέρθηκε στις απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του, τις οποίες η ΝΔ καταδίκασε κατηγορηματικά. Σκέφτηκε άραγε ο κ. Παπουτσής τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δήλωσή του όταν αναφερόμενος στο τι θα συμβεί αν αντιδράσουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στις επιθέσεις κατά στελεχών του κόμματός του είπε χαρακτηριστικά: «Τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και της εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μας»; Συνιστούμε αυτές τις ώρες πάνω από όλα ψυχραιμία».