current views are: 6

3 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση10:48

Μπακογιάννη: Η ελληνική οικονομία αποθαρρύνει κάθε πιθανό επενδυτή

«Στην Ελλάδα της κρίσης, δυστυχώς αγνοούνται ακόμα η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Δημοσίευση 10:48’

«Στην Ελλάδα της κρίσης, δυστυχώς αγνοούνται ακόμα η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

«Στην Ελλάδα της κρίσης, δυστυχώς αγνοούνται ακόμα η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «η μία προϋποθέτει την άλλη και ο δύο μαζί αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της χώρας. Και, φυσικά, για να αυξηθούν και οι δύο, χρειάζονται επενδύσεις».

Ανέφερε ότι για το 2016 και το 2017, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έπεσε κατά 5 θέσεις, στην 86η, μεταξύ 138 κρατών και πως τα πράγματα είναι χειρότερα στο δείκτη ανάπτυξης αγοράς, όπου η Ελλάδα έρχεται 136η, δηλαδή 3η χειρότερη παγκοσμίως.

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στους λόγους που η ελληνική οικονομία, παρά τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή, παραμένει μη ανταγωνιστική και αποθαρρύνει κάθε πιθανό επενδυτή, σημείωσε: Πρώτον απουσιάζει η πολιτική σταθερότητα, δεύτερον η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει όλα όσα η ίδια έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και τρίτον η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανταγωνιστικότητα.

Τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας, αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των οικονομικών μας θεμάτων. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να είναι μεταβαλλόμενες, πρέπει να αλλάξουμε λογική και να καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις διότι φέρνουν θέσεις εργασίας και να πάψουμε να ποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα και το κέρδος.


σχετικα αρθρα